用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘官立小學 與 培僑 有咩意見 ? 會點選擇 ? ...
go

九龍塘官立小學 與 培僑 有咩意見 ? 會點選擇 ? [複製鏈接]

兩間都收咗亞仔 , 為咗揀邊間 , 已經同老公有所爭議 , 請問大家有咩意見?
   1    0    0    0

唔講錢和學校地區, 成績應該培僑會好D.
九龍塘官小則中學校綱較好.

EstellaWong 的帖子

咁你鍾意邊間?

回復 lat 的帖子

兩間都鍾意 , 因為; 各有各好.

培僑是英文小學而且有中學back up. 最近呢兩年換左校長, 紀律好左. 而九龍塘官小就只係一間網好的中文小學. 睇你要唔要傳統和谷小朋友啦. 咁官校一定谷囉. 但沙田網都好好.  睇你想要咩. 比我我會揀培僑.  

CKAU06  非常同意!  發表於 12-6-13 20:51

跟我2年前case一樣,九官係一間好學校,校長辦學理念非常好,我囡當年係叩門己最好面試成績入選,,
但最后我地選擇培僑,因不想囡囡太多功課同係開心環境下成長

培僑@沙田 ?

回復 hazel2004 的帖子

請問 同你們心中所想的有否出入?

真好擔心選擇錯誤.

回復 sophie_mama 的帖子

係 , 有無意見提供 ?

回復 sabina_bb 的帖子

A warm reminder that Pui Kui does not participate in the secondary school allocation by EDB.

我本來都好like九官,但之後.....
我見過有D學生真係百厭得好離譜,仲要見過係唔止一次。
培僑就唔清楚。

醒目開學勳章

muichujamie 發表於 12-6-14 10:58
我本來都好like九官,但之後.....
我見過有D學生真係百厭得好離譜,仲要見過係唔止一次。
培僑就唔清楚。 ...

我反而未見識過九塘
但培僑嗰d,見識過幾個,幾個都好自由奔放,上堂(興趣班)仲會教老師,唔會尊重他人,我好難想像佢地平時上堂係點...我同個去過培僑觀課嘅老師講起,佢話... 觀課都係咁!

回復 kerkermui 的帖子

我見過在校際音樂節中,極度騷擾其他小朋友,個MC已經remind左佢好多次仲都係咁,我都覺得好慶,完全嘈住晒台上比賽的小朋友。
仲有平時放學在MTR 跑跑跳跳,喧嘩.... D叫聲入晒耳果隻... 唔係一次半次....其他乘客望住都係咁玩!
呢度可能一少部份學生,但就已令我改觀。
‹ 上一主題|下一主題