用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2013/14 小一入學討論
樓主: Whitepine
go

2013/14 小一入學討論 [複製鏈接]

醒目開學勳章

p_hsy 發表於 12-8-8 20:55
有冇人知幾時面試?學校網上話稍後公佈,但一直未有update

謝謝

每年都大約在10月尾左右,而十一月年有收生結果。今年唔係有無變?

"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

回復 Whitepine 的帖子

thanks, hope it won't crash other schools' interview

我想請問小一幾多人一班? 是不是小班教學?

另外, 還想請問多唔多測驗&考試 ?

醒目開學勳章

心姐你好野 發表於 12-9-1 01:48
我想請問小一幾多人一班? 是不是小班教學?

每班大約25-30人,不過因為分華藉同非華籍學生,所以會分開上中文堂,不過都會合班上中文堂,例如1A + 1B 華籍班一齊上中文堂。因為每班都有兩位班主任,所以照顧都OK架!!

回覆:Whitepine 的帖子

今年p1每班有33-34人,請注意不是小班教學。

醒目開學勳章

每班都多左人喎。以前都係30人左右。

醒目開學勳章

p_hsy 發表於 12-8-8 20:55
有冇人知幾時面試?學校網上話稍後公佈,但一直未有update

謝謝

出左啦!! 請click 以下 link:

http://www.plklmceps.edu.hk/sites/default/files/filepicker/3/2013-14%20P1%20Admission%20Schedule.pdf

請問有無人知學校收唔收portfolio?

醒目開學勳章

conniew117 發表於 12-9-7 15:54
請問有無人知學校收唔收portfolio?
Yes,

only 10 pages..please refer to the details written in the application form.

‹ 上一主題|下一主題