用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仍在叩門中, 已獲派位的學校已要訂書簿校服 ...
go

仍在叩門中, 已獲派位的學校已要訂書簿校服 [複製鏈接]

6月20日已獲派位的學校搞迎新活動日, 必須出席。同日要訂校服、訂書、付雜費(學校自編教材及雜項費用必須繳交)、小一適應課程HKD230 (8月23-25日, 新生必需出席)。

但叩門中的學校要6月22日才面試, 那麼以上費用要交嗎?  可否待叩門結果出了才交?

另外, 有其他學校要付費參加小一適應課程的嗎?  沒想過津貼學校也要付費上堂哦......
   0    0    0    0

哇..咩叫必需啊...一定得閒嫁?

我果間本來6月中 有個sat 係家長日買書,校服果d

我話我所有sat都唔得閒

佢就話另外7月中有1個fri可以買

希望7月前有好消息啦

你對叩門信心大嗎?

試下同學校講小一課程果幾日去左旅行囉..

書, 試下問佢拎書單話出去買, 因為唔想買曬全套,

有表哥表姐可能有d俾到你囉

DELETE!!!

其實點解要咁早交呢?  有叩門制度, 就表示學位未定o架啦......
學校6月份考緊試, 應該好忙, 到7月中上至交都唔會太遲o者, 又會咁急要開迎新會......

雜費要HKD600, 小一適應課程HKD230......

引用:其實點解要咁早交呢?++有叩門制度,+就表示

原帖由 janho 於 12-06-12 發表
其實點解要咁早交呢?  有叩門制度, 就表示學位未定o架啦......
學校6月份考緊試, 應該好忙, 到7月中上至交 ...
都唔平喎!我之前參加心儀學校的體驗課,7定9天先$100。依家果間有5天體驗也不用錢

剛睇返張通告, 係HKD130至o岩, HKD230係打錯o既
23/8, 24/8 (9:00 - 12:30), 25/5 (14:00-16:30)

不過23/8, 24/8呢兩日, 參加咗幼稚園的K3升P1暑期班, 仲係最後兩日最多o野玩o既......
‹ 上一主題|下一主題