用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘宣小vs St Rose
樓主: marrowcream
go

九龍塘宣小vs St Rose [複製鏈接]

突然醒起, 我朋友說過看了那些worksheets後, 發現中文程度okey深, 但英文很淺,以她女兒英文程度來說,像是 K.1 英文. 但好似以我所知,她女兒cambriedge starter 15 shields + movers 13 shields 架喇.可能係咁, 佢覺得淺囉.
cheungmingwai 發表於 12-6-22 12:23
我地放棄左APS反而要SRL,因有中學接住!家長會當日感覺良好,主任介紹主科的課程、教學策略及課業展示,中 ...

引用:係呀,+各人有各人的需要呀,+想清楚呀Jimmus

原帖由 金毛B媽 於 12-06-22 發表
係呀, 各人有各人的需要呀, 想清楚呀
另外30%係咪唔捨得一條龍呢?

回復 sukitelfold 的帖子

如果要我放棄 GH 有 30 % 唔捨得直上中學部, 起碼唔駛煩

但要我放棄宣小, 我有 70% 唔願意, 好唔捨得放手
教育王國以外之相冊連結已被刪除

I am the user. St Rose is not very good. Teachers are not very OK ( just care the students with family background) and the public results are so so only.
‹ 上一主題|下一主題