用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求下d有幾個offer 嘅媽媽,快d放位啦!
go

求下d有幾個offer 嘅媽媽,快d放位啦!

我自己有四間都係waiting 私校,直資,但我真係一個正收嘅都無,重要派位派到d好差,十四志願,求下你地,如果你手上真係有幾個offer 的話,請你盡快做決定,讓位比d有需要嘅小朋友

MaiGao  支持﹗加油﹗  發表於 12-6-9 20:35

回覆:求下d有幾個offer 嘅媽媽,快d放位啦!

加油!

醒目開學勳章

支持!!!!

醒目開學勳章

支持,加油.

快d放位啦,唔該.

好多 cheap cheap 家長抽獎完仲 HOLD 多間私校直資, 至到八月件先至放位, 所以, 未到最後一刻省吾好放棄呀 !

kochiman2004 的帖子

八月?我每年都見有唔小人hold住三套書同校服到九月試學。最深刻有次個家長同我講佢呀仔最後入左間佢覺得校服好靚嘅學校.......病態黎㗎。我想如果D家長早放返位出黎,香港嘅開心指數都高D。

neiviv    發表於 12-6-10 10:51

回復 dindin123 的帖子

我朋友囝派左第一志願,已通知學校,已放SFA出黎,祝大家好運.

軒軒出世5.80磅, 滿月8.13磅, 2個月11磅, 3個月13磅,4個月15.5磅, 5個月18磅, 6個月19磅

cfng 發表於 12-6-10 09:12
八月?我每年都見有唔小人hold住三套書同校服到九月試學。最深刻有次個家長同我講佢呀仔最後入左間佢覺得校 ...

九月試學 .... 太過份 !

$多唔係咁嘥嘛 呢D人自私自利, 個細路學左呢D性格就C得!

引用:$多唔係咁嘥嘛++呢D人自私自利,+個細路學左

原帖由 唔係化 於 12-06-10 發表
$多唔係咁嘥嘛  呢D人自私自利, 個細路學左呢D性格就C得!
求人就吾好甘話人,放吾放因人而言,人地都有權Hold到尾!!!

唔係化  呢D只係為自己自私搵藉口, 有$大晒咩!  發表於 12-6-10 13:30

回覆:求下d有幾個offer 嘅媽媽,快d放位啦!

其實用另一角度諗其他家長都決擇緊

雖然我都係等人放位嗰個

引用:Quote:原帖由+唔係化+於+12-06-10+發表$多

原帖由 Double-B 於 12-06-10 發表
求人就吾好甘話人,放吾放因人而言,人地都有權Hold到尾!!!
唔該唔好自私=求你唔好自私?=求人?
明知唔讀都唔放位,唔係自私係乜?
咁係車度擺個袋,有位都唔俾你坐,等我走左你咪有得坐囉! 一係就求我啦!

回復 babyjean 的帖子

.... ....

Pls release immed

,support

babyjean 發表於 12-6-10 21:12
咁係車度擺個袋,有位都唔俾你坐, ...
講得好..佢有錢留位hold校服書本當然有權hold到最尾

只係一句"將心彼己"姐..

可能個小朋友真係好叻, 一世唔駛求人

但死霸爛霸, 同我地日日鬧果d單非雙非有咩分別...

(我唔係話所有hold位既家長..但的確有部份係覺得交左錢唔好o徙)

babyjean 發表於 12-6-10 21:12
咁係車度擺個袋,有位都唔俾你坐, ...

totally agreed!  都唔明hold到尾對佢有乜好處! 睇多兩個月, 間學校既優點缺點又唔會變!

醒目開學勳章

支持,加油