用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mamatinetine
go

2012 小一 [複製鏈接]

回覆:mamatinetine 的帖子

Thx!

回復 nc2000 的帖子

自行先計分架,我自行都係揀梁小,但得15分入唔到.....到大抽獎甲一乙一都揀佢,就入到喇

引用:回復+nc2000+的帖子 自行先計分架,我自行

原帖由 ballbeef 於 12-06-21 發表

自行先計分架,我自行都係揀梁小,但得15分入唔到.....到大抽獎甲一乙一都揀佢,就入到喇 ...
我自行20分

我第一輪15分入到的。
蔚蔚 12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs

各位好!我女是叩門入的,請多多指教!

引用:+各位好!我女是叩門入的,請多多指教!

原帖由 yychu0219 於 12-06-23 發表

yychu0219 發表於 12-6-23 09:32
yychu0219,

係咪校長interview 即收, 還是你收到學校電話?

回覆:ballbeef 的帖子

嘩!原來今年真係自行15分都唔入,而家真係好多人選佢,自己好好彩可以派到入。

回復 mamatinetine 的帖子

我想問下, 點先有20分呀?  係父/母係路德會?  基督教?  定要小朋友洗咗禮呀?
我唔識點計分呀, 我自己係路德會洗禮的...但小朋友就未洗禮, 我想等佢大D先自行決定...
我住附近, 所以都想第時比囝囝入梁小,
唔該晒!

引用:回復+mamatinetine+的帖子 我想問下,+點先

原帖由 高齡產婦 於 12-06-29 發表

我想問下, 點先有20分呀?  係父/母係路德會?  基督教?  定要小朋友洗咗禮呀?
冇一個準則,呢間只要有基督教受浸訌明即可,開頭佢話一定要係小朋友,我話咁細個有你都唔信佢係真心信主啦,跟住先話父母都可以。

醒目開學勳章

回覆:yan321 的帖子

我哋上年自行收哂,咁快又一年,我仔升小二喇

唔該晒!

你哋好呀, 我阿仔係20分首輪入到。
而家開始真係有啲擔心, 聽聞功課多,  默書測驗都唔少, 但阿仔好鬼懶, 做功課又超慢…

回復 Anpannman 的帖子

咁我想知道你為何選這間呢?
我今年要選小一, 亦已報名參加為期 3日的樂學大課程/幼稚園家長課程, 都想參加完感覺會係點? 因都有興趣報這間!

no worries, not too much classwork, test and exam.  the kids can handle even not in the beginning but 2nd term will be better.  I like the teachers in this school and my kid loves this school as well. My kid will be promoted to P2 in the next school year.

大家好,我囝囝是大抽獎第一志願入梁小的, 多多指教!!

回復 SY_Joanne 的帖子

其實應該咁講,我擔心阿仔上小一好難適應, 因為佢實在太慢, 連幼稚園老師都怕佢學習太慢適應唔到。

我哋上一年有參加大學堂, 覺得老師們幾好, 阿仔都好鍾意哩間學校, 聽閒校風唔錯, 而且附近環境唔會太雜。

回復 Anpannman 的帖子

我個仔都係慢熱型, 不過我會鼓勵佢多啲, 比啲成功感佢, 又幾有效喎!
k2 見完家長, 老師話佢有進步, 會比佢一個進步獎佢!
一句講哂要多讚少彈!

no+worries,+not+too+much+classwork,+test

原帖由 star1402 於 12-07-05 發表
no worries, not too much classwork, test and exam.  the kids can handle even not in the beginning bu ...

回復 SY_Joanne 的帖子

請問3日的樂學大課程/幼稚園家長課程係咩嚟架?
升K3的學生/家長可以參加?  點報名架?
我囝囝依家先升K2, 但都想知到先, 下年記住報名
‹ 上一主題|下一主題