用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 邊間私人S位好?
go

邊間私人S位好? [複製鏈接]

小朋友未足2歲, 大小肌/語言發展遲緩, 有自傾, 我想知"領X / 樂x / 邁x" 邊間嘅S位好d, 希望各位分享下經驗, 謝謝!

YingYin  未足2歲就發現,應該好快可train到,不需太擔心  發表於 12-6-30 08:20
   1    0    0    0

我都想知呀,我排左協x and 監x者,要排一段時間先有位,申請左先!

請各位幫忙俾d意見, 萬分感激!

回覆:邊間私人S位好?

三間都有口碑。最好你應該每間都參観,因為環境,教學方法,包的冶療師,資源,收費,都各有不同。揀最適合你和小朋友的。

但應該有位都是八九月的事了 (一部分學生轉去 s或I 位)。

我三間都參觀過,最後選了樂天,讀了8個月。我覺得校長和老師都很好。

我三間都參觀過,最後選了樂天,讀了8個月。我覺得校長和老師都很好。

邁x 唔好去了, 以前初初開校時幾有heart, 而家商業左好多, 同家長溝通唔多夠 (個人及朋友都認為是)
比我選會選協 x, 跟全係watchx, 最後選樂x, 首兩間好多人排, 但有質素保證.
樂x 都幾幾心, 好多時都比家長睇堂, 返屋企跟家居訓練.

多謝各位俾嘅意見!

回復 yauman76 的帖子

我個女讀過兩個月樂天, 9個月協康, 兩間都唔錯, 女女轉讀協康後有好大進步!

yauman76  我都有排協康私人S位, d職員講有好多人排緊, 冇咁快到我地.  發表於 12-6-11 14:14

回復 淇淇0223 的帖子

我仔仔都係8月份入讀樂xxx(油麻地). 依家星期六係樂xxx(油麻地)train一次, so far都覺得幾好.

回覆:ka-sandra 的帖子

我最欣賞他們可以觀課咁樣放心很多。。

回復 crystal媽咪 的帖子

我反而覺得中環「邁步」好好,導師有耐性,具專業經驗,而且又會定期主動向我講解囝囝的學習情況,並給予我適切既家居訓練方法.至於額外收費,不是必須項目;除非導師希望囝囝需加強訓練才會提出,而且只是建議,不同意也可以.我囝囝返了差不多1.5年,各方面都有顯著改善.佢上了3個月主流N班,連嗰度D幼兒導師也看不出佢既問題.囝囝得到咁既改善,肯定「邁步」佔好大既功勞.雖然用咗好多$,但我覺得係非常值得嘅!

crystal媽咪  我個人都好buy朱姑娘, 只是日子久了感覺不同. 也許每人的際遇不同, 遇到的導師也不同, 所以感受也不同.  發表於 12-6-30 12:32

回復 fandd 的帖子

我都在這間train了13個月,同你有相同感覺,現在同normal小朋友已很接近

我係step有加其他服務,例如每星期補習2次(1對1,每次 30分鐘),一月一次st,加埋針灸,超過萬元一個月!!

但見到佢現在很可愛,很值得

strongly AGREE!
‹ 上一主題|下一主題