用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 好緊張好緊張,7月快D到啦~~
樓主: adaleung0716
go

好緊張好緊張,7月快D到啦~~ [複製鏈接]

萬榮太太 發表於 12-6-18 23:18
明顯心散了,最衰考試前有畢業謍,之後呀女就病左二日,可能因為咁!

點解宜家的小學咁奇怪,未考畢業試,先去畢業營?
咁D學生點會唔心散呢?

我都很緊張.

cellon 的帖子

我女明日開始考畢業試,但一月畢業營,上兩星期行左畢業禮了

引用:我女明日開始考畢業試,但一月畢業營,上兩

原帖由 htts 於 12-06-20 發表
我女明日開始考畢業試,但一月畢業營,上兩星期行左畢業禮了
其實畢業試無乜用?成績表都無!

很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

我女上星期已考完試,昨天放學回來很開心咁同我講考得好好,4A 中英數常.全都有9x分,我仲諗住佢今次一定考得好差,由4月頭就hea到現在,唉!每天放學回家都要睡覺,一至兩粒鐘! 又做手工, 現在又忙緊做佢個啲needle work,又一邊聽歌或睇電視, 其它時間就係度打機or睇書, 套The hunger games 中英version兩星期睇完, 都唔明點解會有咁多時間做咁多無謂嘢,又唔係冇功課喎, 總之每次望佢都唔係做學校啲嘢. 我老公話由得佢等佢relax吓,其實都啱嘅,自問我仲hea過佢! 由4月開始就好似放緊暑假咁,個腦每天都只諗着暑假去那裏玩,攪到連個細女都hea埋!
下星期就是畢業營啦, 而畢業禮就係7月. 咁快就6年,時間過得真快,咁就老咗6年.

htts    發表於 12-6-20 10:51

回覆:日常 的帖子

阿女吾洗操PS1咩!我阿女間學校操到阿女話想快D畢業放假!

日常  如果我係妳個女我都好想快d畢業啦,成日都係咁操d PS1 paper, 好悶架嘛!  發表於 12-6-20 12:22

我仔返學做ps1  paper, 放學又係做ps1

佢成日係到呻

k_0530_a

我諗都要但就唔知多唔多,因我已有很多年沒有跟她讀書啲嘢,上次係ek傾ps1啲mock paper時, 因有很多媽咪話都唔夠時間做,咁我事後走去問女女,佢比咗10份數學paper我睇,睇完後都真係覺得比想像中難,咁小時間比d 十一二歲小朋友做,但我女話好夠時間做咁話,仲有時間check! 我覺得現在d細路好辛苦,好慘!學校d老師比好多pressure佢哋.
呀,忽然諗起佢哋要係7月中返學補課幾天應該可能到時再操掛!?

htts  你女好叻叻!  發表於 12-6-20 12:50

瑄婷 發表於 12-6-20 07:34
其實畢業試無乜用?成績表都無!

我女果間都係無成績表
無排名, 唔知考嚟做乜?
而家日日返去學校都操 ps1

Htts

妳個女女咪又係叻叻
願祝妳女兒扣門成功!good luck!

htts  我女唔叻, 大纜都扯唔埋呀  發表於 12-6-20 13:42

引用:Quote:瑄婷+發表於+12-6-20+07:34+其實畢業

原帖由 maylmm 於 12-06-20 發表
我女果間都係無成績表
無排名, 唔知考嚟做乜?
而家日日返去學校都操 ps1
我地連PS1都無操,曰日返去瞓同玩,今日去了畢業營三日兩夜,下星期返兩日,跟住畢業禮,之後放假等派彩!

很多事情,錯過了就沒有了;錯過了就是會變的,緣份也是。人與人之所以能夠成為朋友,成為知己,在於彼此交往的機會多,及彼此的交流坦誠.願主祝福你們!TRACY

回覆:好緊張好緊張,7月快D到啦~~

明天後天又派卷,
希望成績好d la

回覆:好緊張好緊張,7月快D到啦~~

這個星期在學校勁谷ps1亞仔話做到傻左

‹ 上一主題|下一主題