用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 greenfield浪澄灣
樓主: tam_bb
go

greenfield浪澄灣 [複製鏈接]

回復 tam_bb 的帖子

我諗佢一定加! 上次留位佢都話申請緊加價! 但未知幾多wor!

引用:回復+tam_bb+的帖子 我諗佢一定加!+上次留

原帖由 smile_w99 於 12-06-13 發表

我諗佢一定加! 上次留位佢都話申請緊加價! 但未知幾多wor! ...
佢D學費已經唔平⋯⋯仲加⋯

所以我都好concern佢加幾多!
不過佢就全包無雜費!希望之後都係!

I released the AM class.
But when I applied, they said the school fee should be $5800 per month.

回復 smile_w99 的帖子

一般只要在裡面多穿一件背心做內衣就夠了。。而且這樣方便小孩子玩,穿著外套不方便。

5800/月,不過沒有什麼雜費/書簿費/茶點費之類,好像要交11個月(7月要交的)

加到5800
好似到k2之後就會有d課外書要比錢買。

我記得學校話學費上年係$5800,不過因為第一年開辦,免咗$300茶點費for今年! 所以嚟緊9月我expect係$5800 + ?%!

fc1111 發表於 12-6-13 13:20

一般只要在裡面多穿一件背心做內衣就夠了。。而且這樣方便小孩子玩,穿著外套不方 ...
但我上次觀課曰去佢班房,我自己短袖係頂唔順!
同埋工人話有時接放學時,摸到佢隻手好凍! 所以我一定要工人帶埋件jacket番學!

回覆:greenfield浪澄灣

各位家長,請問兩歳班幾時interview,會考什麼呢?多多指教

引用:各位家長,請問兩歳班幾時interview,會考

原帖由 哈呣 於 12-06-13 發表
各位家長,請問兩歳班幾時interview,會考什麼呢?多多指教
我個女係10年10月B。我今年3月頭寄申請表,3月尾in。

引用:各位家長,請問兩歳班幾時interview,會考

原帖由 哈呣 於 12-06-13 發表
Interview有兩parts。(1)Group interview : 家長陪同,所有小朋友一齊唱歌、聽故事。老師會俾隻玩具小朋友,唱完歌之後要識俾番老師。(2)family interview :一位NET同一位家長傾偈,另一位家長則陪小朋友,問兩位普通話老師玩。

回覆:greenfield浪澄灣

打錯字,應該係:「同」兩位普通話老師玩。

回復 哈呣 的帖子

給玩具玩玩,問問名字而已,其實2歲小朋友的表現怎麼好壞都沒關係,並不是以此來收生的。。。。會跟家長聊聊,我那時是跟主任聊的,用英文的。

我女都有每天帶外套,放在書包裡,不過除了一天,老師幫她穿過以外,一直都沒動過,所以那件衣服是99.9%新的,而且她9月去其他學校讀K1,所以覺得浪費。

引用:回復+哈呣+的帖子 給玩具玩玩,問問名字而

原帖由 fc1111 於 12-06-14 發表
回復 哈呣 的帖子

給玩具玩玩,問問名字而已,其實2歲小朋友的表現怎麼好壞都沒關係,並不是以此來收生的 ...
Agree. 我女group interview 時,可能因為未warm up,所以哭。老師俾玩具佢又唔肯拎,我都打定輸數。但當佢平靜番,在common area玩,等family interview ,warm up了之後,在family interview 時就ok。NET會問家長平時會有幾多時間陪小朋友、平時邊個湊BB咁。可能因為我比較多時間照顧小朋友,老師鍾意呢點,所以收咗我個女。

我有全套校服書包 etc, 女仔 size 4 (3碼最細), 只用了2個月, 有意可 pm 我.

昨日交了錢及買了校服.
請問是否要穿全白的波袜子???

引用:昨日交了錢及買了校服.+請問是否要穿全白的

原帖由 applevonchu 於 12-06-19 發表
昨日交了錢及買了校服.
請問是否要穿全白的波袜子???
我都想知~ 同埋呢,穿校服的白色鞋,是否要皮鞋款,不可以穿白色運動鞋?白色運動鞋只可以穿運動服時穿?

白波鞋係学校着.
‹ 上一主題|下一主題