用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會聖馬太學校(秀茂坪) Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區
樓主: josejandy
go

Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區   [複製鏈接]

引用:你好,我仔係1D,仲未有人同班,嗚。 old+gi

原帖由 josejandy 於 12-06-12 發表
你好,我仔係1D,仲未有人同班,嗚。
old girl , 咁以前係咪好谷架
我細個讀嗰時好多功課,好嚴,以前喺牛頭角下邨訓導主任返學放學都會巡街,睇下有冇學生未返屋企,嗰時好多補習返學前後都要extra 1個鐘,又要做風紀,成日d時間都唔夠用,都幾辛苦下

回覆:maymayin 的帖子

咁升中如何?你今日俾小朋友讀即係辛苦都值得啦?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

回覆:maymayin 的帖子

咁點算呀?

回覆:Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區

Maymayin ,

我囡 1c , nice to meet u

josejandy 發表於 12-6-12 13:21
我相信全部揀他第一,入的機會都超大,叩門應能包底入!
佢今年好似改左, 如揀佢三條一, 會優先
[size=large]晞晞BB :hammer:

學校課程太輕鬆, 日日得2-3樣功課, 家長就要自己搵多d練習比小朋友做, 但如果太谷、多功課、多測驗考試, 又驚讀得辛苦。真係好難講, 真係好視乎小朋友谷唔谷得, 同埋我相信家長本身都要花時間同小朋友一齊溫習, 幫佢set好一個time table, 我相信小朋友會慢慢習慣個模式的。我地一齊努力啦, 6年後見到中學派位結果, 就會覺得過去6年的辛苦係冇白費架喇!

引用:Quote:josejandy+發表於+12-6-12+13:21+我

原帖由 heiheikwok 於 12-06-12 發表
佢今年好似改左, 如揀佢三條一, 會優先
我女都係1d班,我冇選三條一,但乙一中咗

回覆:hoikiuma 的帖子

乙一即係本區?咁你首輪揀邊間呀?

回覆:hlwoo 的帖子

講得好,大家一起努力!明日家長會呀

引用:乙一即係本區?咁你首輪揀邊間呀? +

乙一即係本區?咁你首輪揀邊間呀?
係呀,本區,首輪冇交表

引用:講得好,大家一起努力!明日家長會呀 +

講得好,大家一起努力!明日家長會呀
天晚點相認呀

回覆:chickenwing2006 的帖子

點相認呀(^.^)

引用:點相認呀(^.^) +

點相認呀(^.^)
Bk 相認 lor

引用:Maymayin+, 我囡+1c+,+nice+to+meet+u+ +

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-12 發表
Maymayin ,

我囡 1c , nice to meet u
大家都係1c,暑假班我都係大包圍,冇報劍橋同phonics,因為係出面讀左年幾,我驚學既野會重覆左

回覆:Net 48 2012年9月入路德會聖馬太討論區

我聽晚叫左老公去家長會,我要揍bb,遲d暑期班希望見到大家

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-06-12

原帖由 maymayin 於 12-06-12 發表
大家都係1c,暑假班我都係大包圍,冇報劍橋同phonics,因為係出面讀左年幾,我驚學既野會 ...
Hi hi .... 1c 好似有三個啦

冇報個段時間點呀,定提早走

有 d 我想 skip , 不過同時段又冇 2nd 選擇 .... 是但上埋 lor

引用:我聽晚叫左老公去家長會,我要揍bb,遲d暑期

原帖由 maymayin 於 12-06-12 發表
我聽晚叫左老公去家長會,我要揍bb,遲d暑期班希望見到大家
Bb 幾大呀

引用:Quote:原帖由+maymayin+於+12-06-12+發表大

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-13 發表
Hi hi .... 1c 好似有三個啦

冇報個段時間點呀,定提早走
我又係諗住是但上埋,我見劍橋同phonics同時段有第二樣選,所以就選左第二樣

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-06-13

原帖由 maymayin 於 12-06-13 發表
我又係諗住是但上埋,我見劍橋同phonics同時段有第二樣選,所以就選左第二樣

...
明白啦

引用:Quote:原帖由+maymayin+於+12-06-12+發表我

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-13 發表
Bb 幾大呀
其實都唔細23mths,不過仲未有頭髮所以成個bb咁

‹ 上一主題|下一主題