用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 西貢區媽媽請進
樓主: B媽-Blue
go

西貢區媽媽請進 [複製鏈接]

回復 yuenkw 的帖子

唔係掛,我朋友15分,自行收左WO,老師仲話今年得唔知10個定8個係15分入,話佢好好彩

引用:Quote:wing+發表於+12-6-6+23:53+我係咪排

原帖由 joanray 於 12-06-07 發表
唔好話自己害左個女,最衰係個派位機制!有乜理由世襲必收,用隨機號碼排先後,仲有有乜理由比班雙非霸晒我 ...
其實如果有兄弟姊妹必收我完全accept,始終照顧上會比較方便,但父母是old boy or girl or宗教分就真係唔公平

8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

回復 kirstyau 的帖子

15分入到將天,真係好好彩!

回復 skwawa 的帖子

大班朋友為5分宗教分去領洗,仲話十個有8個都係咁原因!之前次次返教會就交流報校心得多過祈禱!唉.........

魅力公主 醒目開學勳章

joanray 發表於 12-6-7 00:11
唔好話自己害左個女,最衰係個派位機制!有乜理由世襲必收,用隨機號碼排先後,仲有有乜理由比班雙非霸晒我 ...

其實睇番自己MARK低既資料, 崇小係排到好後 ... 只係填表時將後面排位既學校求其填入去咋
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

引用:Quote:joanray+發表於+12-6-7+00:11+唔好話

原帖由 wing 於 12-06-07 發表
其實睇番自己MARK低既資料, 崇小係排到好後 ... 只係填表時將後面排位既學校求其填入去咋 ...
唔好敢啦!還有叩門位,而且你係咪有培道backup?培道不錯的

8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

魅力公主 醒目開學勳章

skwawa 發表於 12-6-7 00:36
唔好敢啦!還有叩門位,而且你係咪有培道backup?培道不錯的

培道我HOLD住咗位  萬一真係叩唔到門  會俾佢讀一年  P.2希望可以插班   始終私小學費無保証  年年加我地負擔唔到
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

引用:Quote:skwawa+發表於+12-6-7+00:36+唔好敢

原帖由 wing 於 12-06-07 發表
培道我HOLD住咗位  萬一真係叩唔到門  會俾佢讀一年  P.2希望可以插班   始終私小學費無保証  年年加我地 ...
培道學費多少?9月開學前好多變數,加油!

‹ 上一主題|下一主題