用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派得好差, 真係好想哭
樓主: MK370
go

派得好差, 真係好想哭   [複製鏈接]

I'm in net 41, being allocated to a school I didn't choose

I want to check that whether I still need to go to register in "that" school?  i.e. if we don't register now than we cannot go to other government school later (if knock door is successful)?  Thank you!

回復 D06S11 的帖子

你一定要去所派的學校進行登記,扣到心儀的學校才取回註冊証。
<b>[size=medium]囝囝今年9月就係中學生喇</b>http://www.tickercentral.com/view/2ljc/4.png[/img][/url]

剛剛先知,原來我個女果班,好多同學仔都派到頭三志願,但我個女又學業成績獎,又被老師欽點出去比賽攞獎,但就派第9志願,真系灰到變黑,依家交曬所有叩門信,一交已經有間call 黎問資料,希望有消息!大家加油!

是不是就算有私小BACKUP,都要去已派的津小註冊呢? 本人唔想HOLD住個位,但又唔知唔去註冊會唔會影響扣門, 如果扣門成功, 已我有冇去過之前派的津小註冊, 會唔會成功扣門變失敗呢?

唔好放棄

keep住叩門,一定成功!!唔好放棄!

如果我一D都唔打算讀「那間」學校,可否不注冊?前輩們,你們上年話攞番張注冊證都五六七次,咁個張是否都是一開始那張嚟架!
:-P

醒目開學勳章

加油

Don't give up , Add oil!

你地冇我咁黑,48網派22志願

我仲灰~填錯no.,喊左好多轉喇

魅力公主 醒目開學勳章

我都想知 我係一定唔會考慮讀派果間 而又有私小 係咪可以唔駛去註冊呀????

lovegirlslove  如果有私小, 又註冊了, 根本唔使去個間唔會讀既津小註冊.  發表於 12-6-5 10:27
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

岩岩執野聽日去註冊.望見張派位表我又想喊啦

我直情想撕爛佢, 仲要拎住張註冊証走入去註冊, 真係十萬個唔願意!:

回復 abioole 的帖子

如果有私校 backup, 而決定唔讀抽到既津校, 就唔使去派到果間註冊架.
我call 左 教育局學位分配組 confirmed 左, Tle: 28327700 / 28327740.

lovegirlslove    發表於 12-6-5 10:28

引用:我直情想撕爛佢,+仲要拎住張註冊証走入去註

原帖由 taktakb2006 於 12-06-05 發表
我直情想撕爛佢, 仲要拎住張註冊証走入去註冊, 真係十萬個唔願意!:
我一陣就要去啦,好sad

sad都要注左先啊,叩成點都有書讀,我無注啊,因為已有幾間學校向阿b招手,所以唔去,大家再努力叩門,要做的做左,阿b第時都無得怨阿媽唔盡力,大家互勉啦!

回復 ZetaGundam 的帖子

呢間真係ok o架, 我表弟係個度畢業, 佢o既成績一般, 但老師都對佢好好, 最後佢發掘到打羽毛球的潛質, 升中後都入了校隊, 雖然讀完中五咋, 但考到教練牌, 現在專注教波, 有目標已經係好好。

回復 phpyma 的帖子

Thanks so much!
‹ 上一主題|下一主題