用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 12-13 入讀SFA準 小一家長
樓主: xanax1mg
go

12-13 入讀SFA準 小一家長   [複製鏈接]

cherry_bb 的帖子

Hello, 我個都係女

我見學校個紅色書包好醒神,
不過上年係書展已經買咗個粉紅色SPI書包比阿女,超平,只需$250

唔知9號使唔使帶埋阿女去學校度校服呢?係咪可以買埋書呀?我想叫阿女揹個書包去裝晒d書,等佢感受下小學書包嘅重量。

回復 xanax1mg 的帖子

咁你記得帶埋老公去。

meemeefung 的帖子

吓,好多嘢拎? 當天我只能一位去,因爸爸要凑細佬,阿女去上堂

Hello,+我個都係女 我見學校個紅色書包好

原帖由 ballgii 於 12-05-31 發表

又咁快手買咗書包,咁學校又不太貴,但學校有2款size, 想問你出面買是什麼size?

cherry_bb 的帖子

我查實都唔知係乜嘢size,貪平買

醒目開學勳章

ballgii 發表於 12-5-31 15:20

我會帶埋畏囡去試校服呀

xanax1mg 的帖子

星期六要一早去學校,因為我哋住得非常非常非常遠,仲要趕住返去補習,我自己下午仲要返工,忙死鳥!相信要到小一預備班先可以見面

回復 babyedu 的帖子

我應該會報家長班的.  :))

醒目開學勳章

回復 ballgii 的帖子

我反而要等囡囡劇團放學先去到, 大約11:00左右

各位... 小女失意政府等運到派彩遊戲...  決定入讀SFA啦...
因為都好想見識SFA ... 所以只叩大熱女校.. 都不寄厚望
我個係女,會同佢報全部暑假班. 如果聖堂會辨暑期班都會報 (我打過去學校問姐姐話今年應該都會有,日期是23/07-03/8)

.. 但我要返工所以唔會報家長班

好期待今個星期六的註冊日... 整年來的煩腦好像有個了結

我會買齊所有東東沖喜一下

我四月巳買SEVEN書包但我個女得108CM都幾大..

如果SPI SFA書包唔重可能買多個用

多多指教!

我都會帶埋個女去試校服等佢知自已有書讀... 之前未諗實讀邊間私校所以唔多同佢提佢以為自己冇書讀

meemeefung: 可否分享一下有什麼雜項東西要準備呢? (例如:餐墊 .. 餐具.. 文具有特別要求嗎?)
同埋我想問.. 如果自己渣車接放學.. 又怕落車行入學校接女會抄牌 .. 一年級生可否自己行出校門上自己車呢?

醒目開學勳章

Angelakibb 的帖子

我今日都買左Seven書包
之前係考小学階段見你囡囡有好多間收,我以為你会揀APS/KTs,而家知會做同学仔,好開心。

係呀 .. 我其實想等埋抽奬PM你... 不過你開左條THREAD就係樹傾... 我都好開心做同學仔!
我最後比個女簡... 佢簡SFA .. 因為有體操同外語 EAC. 佢話鍾意(但其實冇學過) ...

cherry_bb  我選SFA 因為阿女LIKE 外語   發表於 12-6-3 00:14

你買左大碼定細碼? 你女女幾高?我女好瘦108CM ... 好大... 佢選了紫紅色大碼個款.

Hi!  Angelakibb,

I just sent you an email and found you here!

Hey, me too, no luck for lucky draw.  Now we are determined to be SFA kid!

We will go for the registration next Sat. together with my girl - buy the uniform, school bag, books ...... quite exciting for her.

BTW, the big size school bag is for P. 3 - P. 6, according to the leaflet.  So we will only buy the small size one.

See you there!

YLMom 正式報到, 暑期班會三樣報齊 (Eng, PTH, Writing), 家長班就多數唔去lu ..... SFA 見!

Angelakibb 發表於 12-6-2 18:02
各位... 小女失意政府等運到派彩遊戲...  決定入讀SFA啦...
因為都好想見識SFA ... 所以只叩大熱女校.. 都 ...
聖堂會辨暑期班?? 點報?

回復 Angelakibb 的帖子

其實我見你女女都好多學校收,終於決定了

xanax1mg, 我見POST 你自行中了都放棄, 同我一樣
‹ 上一主題|下一主題