用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼兒園學費一問?
go

幼兒園學費一問? [複製鏈接]

幼兒園學費一問?

想問返半日的幼兒園要幾多錢呀? 我搵到o個間要$1500, 想知道個價錢是否合理.

Re: 幼兒園學費一問?

咁就要睇返o個間幼兒園係牟利定非牟利喇... 私校咪貴D囉... 上到$4000-$5000都係好平常... 有政府資助咪平D囉... 大概under$2000啦...

其實$1,500 都差唔多啦, 我住果到樓下半日nursery都係$1,500, 如果係九龍塘重貴呀!

你搵到嗰間咪算平囉,我個仔嗰間半日都要$2,400.00啦

真係幾平喎, 我個女返緊半日$2080一個月, 我都以為平.

me too.half day $2400.
slk 寫道:
你搵到嗰間咪算平囉,我個仔嗰間半日都要$2,400.00啦

(私營)半日$2400, 未計校車, 書簿, 生日會, 茶點等雜費. 其實加加埋數都有差唔多$3000/m. 以前未轉校時全日2200(非牟利) 無咁多雜費, 如有需如亦可申請資助. 經濟好多, 但程度比較淺. 因申請唔到資助, 所以轉返半日.  

Nonna,

你話全日制程度比較淺, 真的嗎?

你小朋友以前讀全日制係邊間呀? 我仔仔出年都諗住俾佢返全日制, 所以有D擔心.
‹ 上一主題|下一主題