用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 禮賢同崇真, 如何取捨?
樓主: yuimom
go

禮賢同崇真, 如何取捨? [複製鏈接]

kitty_tang 發表於 12-6-6 13:16
一班超多人35-39人.k1洗手間在課室.小朋友幾天冇返學,老師唔會打電話黎.
小朋友在學校整親,冇人通知.我返屋 ...
嘩~一班3x幾人
崇幼2x人

請問崇幼老師有沒有愛心?一班有多少個老師呢?

引用:一班超多人35-39人.k1洗手間在課室.小朋友

原帖由 kitty_tang 於 12-06-06 發表
一班超多人35-39人.k1洗手間在課室.小朋友幾天冇返學,老師唔會打電話黎.
TT ik 就 29-32 人, ik2/3 如果 full day class 就 25-28 人

引用:請問崇幼老師有沒有愛心?一班有多少個老師

原帖由 mickeymouse2000 於 12-06-06 發表
請問崇幼老師有沒有愛心?一班有多少個老師呢?
我囡而家 ik3 我自己覺得老師係超有愛心,ik 係一班配一個本地老師加一個地道普通話老師,另外有一外藉老師上 1 小時英語課

引用:一班超多人35-39人.k1洗手間在課室.小朋友

原帖由 kitty_tang 於 12-06-06 發表
Toilet 係 classroom ??  真係第一次聽咋,個老師甘又真係好唔掂 wor

我觀完課后仲把幾火,小朋友各有各做勞作. 到老師叫小朋友名,問做好未啊.做好就去老師度蓋印.而且依間沒有學術野學. 英文堂又小.唔係外籍老師. 一句講晒太多人. 亂. 老師沒有合作性. 各顧各.

chickenwing2006 發表於 12-6-6 14:17
我囡而家 ik3 我自己覺得老師係超有愛心,ik 係一班配一個本地老師加一個地道普通話老師,另外有一外藉老師 ...

我估TT老師唔只有愛心, 仲好好記性. 我仔上個月剛去完orientation玩攤位遊戲, 到玩個時個普通話老師仲同我講係佢揀我個仔架!!  上年10月尾interview完到而家, 竟然仲記得, 勁! (咁我都希望佢唔好記錯啦)

jvcfamily  甘勁, in 甘多人都記得...不過我真係幾鍾意TT..  發表於 12-6-7 17:37
LuLuKiuKiu    發表於 12-6-7 14:55

引用:Quote:chickenwing2006+發表於+12-6-6+14:1

原帖由 leung-baby 於 12-06-07 發表
我估TT老師唔只有愛心, 仲好好記性. 我仔上個月剛去完orientation玩攤位遊戲, 到玩個時個普通話老師仲同我 ...
甘可能你仔特別醒,所以印象深刻 d lor

chickenwing2006 發表於 12-6-7 16:12
甘可能你仔特別醒,所以印象深刻 d lor

其實我係估佢應該係特別"高" D老師都話佢唔似in K1.

回覆:yuimom 的帖子

揀TT!鍾意有中學backup!根據貪曾政府既惡法,升小一、升中一都會面對同樣中、港人學位爭奪戰,所以亂世中backup最緊要,況且,TT中小學都實在唔差!最差都只係要俾$啫,但起碼留番七成俾自己人,好有心的學校!

引用:Quote:原帖由+mickeymouse2000+於+12-06-06

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-06 發表
我囡而家 ik3 我自己覺得老師係超有愛心,ik 係一班配一個本地老師加一個地道普通話老師,另外有一外藉老師 ...
超有愛心就好喇!tt收咗呀仔就冇去禮賢interview喇!希望冇揀錯啦!

引用:Quote:原帖由+kitty_tang+於+12-06-06+發表

原帖由 chickenwing2006 於 12-06-06 發表
Toilet 係 classroom ??  真係第一次聽咋,個老師甘又真係好唔掂 wor

...
民生k1地下果層toilet都係喺課室入面

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-06-06

原帖由 pochacco_ch 於 12-06-07 發表
超有愛心就好喇!tt收咗呀仔就冇去禮賢interview喇!希望冇揀錯啦!

...

引用:Quote:原帖由+kitty_tang+於+12-06-06+發表

...
有其他學校的toilet都是在班房𥚃的

引用:甘,睇來阿仔想下學年讀K1報崇真都沒錯,不

原帖由 nicole.wan 於 12-06-08 發表
甘,睇來阿仔想下學年讀K1報崇真都沒錯,不過會吾會好難入?因為阿仔依家都兩歲一個月拉,但都吾怎講野,還 ...
快 d 上網睇下詳情,六月十四第一場簡介會

崇真要聽完簡介會才可報名,詳細資料可参看崇真網站,簡介會現已接受報名,六,七,八,月各一場。

原來依家崇真口碑咁好.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

回復+chickenwing2006+的帖子 都打過兩三

原帖由 nicole.wan 於 12-06-09 發表
回復 chickenwing2006 的帖子

都打過兩三次電話去拉,我問明年九月報讀的K班幾時開始招生,距話要十月頭先 ...
你講TT? 今年係9月1日&8日報名喎!

‹ 上一主題|下一主題