用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 治療效果比預期理想
樓主: 嘉儀媽咪
go

治療效果比預期理想 [複製鏈接]

我小朋友有針灸,我都有試過針
其實小朋友係驚多過痛,頭又針又舌針
係會心痛,個個小朋友都喊到7彩,為0左小朋友好都要忍心
醫師好快手3,4分鍾落完針
留針一個鍾,
不過s位老師話顱骶骨都好痛,小朋友都反應大
痛過針炙,

可以比個醫師D資料我,, 我想研究下

can i have those information and price , i would like to try too

apple~y 發表於 12-5-29 15:41
我小朋友有針灸,我都有試過針
其實小朋友係驚多過痛,頭又針又舌針
係會心痛,個個小朋友都喊到7彩,為0左小朋 ...

咁你小朋友針完效果如何?點解要留針咁耐既?好難想像到女女可以不動一個鍾

你小朋友做左顱骶骨治療未呀?

回復 嘉儀媽咪 的帖子

Hello  嘉儀媽咪 , can u pm the information to me too. many thanks JJ and SS

回覆:嘉儀媽咪 的帖子

嘉儀媽咪,請問可以PM醫生資料給我嗎?謝謝!

嘉儀媽咪,請問可以PM醫生資料給我嗎?謝謝!

嘉儀媽媽,多謝你的介紹。今天是第二次療程。雖然有你的分享和醫師的預告,仔仔的反應也令我很心痛。他五歲多,但很大隻,力量很大,今天甚至咬故娘,打醫師。我自己也要按着他。做完療程,佢仲好激動,想打個醫師。但醫師說,就是要他釋放晒d emotion 同吾好嘅memory 同壓力,反而大叫得多愈好。返到屋企,佢沖完涼,問點解醫生摸佢個頭,我求其講個答案,跟住問佢,咁摸你個頭痛吾痛,佢話吾痛,咁去完醫生到,你開吾開心,佢話開心,你鐘吾鐘意個醫生,佢話鐘意,下星期再去好嗎?佢話好。以佢性格,去d 玩嘅暑期班,稍一不順眼,你想佢再返都几難,仲要數臭個老師。最神奇,今晚二,三個鐘,都冇發過脾氣,冇橑哥哥鬧交,係好calm 同開心咁食飯,睇電視。不過,醫師話,頭幾次都有d 反覆。我吾咁話係我已找到solution , 但今天的經曆我覺得值得試落去,更多謝嘉儀媽媽的分享

Hi Ka Yee Ma Ma 可以比個醫師D資料我,, 我想研究下

醒目開學勳章

請問可以PM醫師的資料給我嗎?thank you!

回覆:治療效果比預期理想

請問可以pm 醫生資料畀我嗎?謝謝!

Please also PM me. Many thanks.

回覆:Surveyor 的帖子

已pm

Dear parents, PM already。如果可以最好research 下先,認識下是甚麼治療和家長經驗。等自己堅定d, 我自問都做好多research, 知道cranial sacral 係外地係多普遍for adhd 自閉症,學習障礙等。但係香港始終吾係主流,西醫你吾會質疑佢點解同開乜約水。
老實說,我第一次上去,都好懷疑,堅定流,摸下呢度,摸下個度( 第一次冇按頭顱)查下家宅。講d 野我又明吾晒,跟住仲話第一次吾會有好轉住。咁會吾會比人呃?不過我仍信呢個治療係work嘅,唯有希望醫師有料到啦。估吾到第二次咁明顯。今天第三曰啦,沒有反覆,我未見過兩個仔可以拖住手好和平咁行街街。e 生話一星期一次,想快d 就兩次,今日我confirm 左一星期兩次,明日係第三日療程.

我也想要医師的資料!

Hi! 請問可以pm 醫生資料畀我嗎?謝謝!

Hello! can u pm the information to me too. many thanks

Hi all, would I pls advise doctor info for me.  Tks a lot

我係"凱晴"呀. 於10月19日出世同大家say hello呀. 10/19 --- 3.4kg 4/21 -- 8.37kg

回覆:AprilLove 的帖子

Please pm to me.  Thanks for your help!

嘉儀媽咪,可否給治療醫生資料pm給我,thanks

‹ 上一主題|下一主題