用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 偉思 Wisely
go

偉思 Wisely [複製鏈接]

新手媽媽想幫囝囝報偉思下年N1,大家可否俾D意見? 好似冇吔人講呢間幼兒/幼稚園.

之前在BK見到有人話聖公會收咗好多佢地嘅N1生,有冇人知道喺咪真的?  

謝謝!
   1    0    0    0

How about the primary allocation?

其實中西區, 尤其半山無乜 N 班, 所以偉思都幾多人去讀 N 班, 咁當然多人考倒其它無 N 班嘅幼稚園, 考得上關唔關偉思事唔知.

所以 K1 轉校嘅學生唔少, 依個年年都係咁

聖公會唔易入呀, 感覺上比聖心更難, 有心入要落多小小心機, 我個囡都 reject 左

Thanks, dimeola, does your daughter study in Wisely before?

Wisely is a very good kindergarten, their teacher is very nice and got HEART, I like them very much

囡囡讀緊N班, 老師好有愛心, 囡囡返學返得好開心. 每星期都有英文同普通話堂, 囡囡久唔久就會爆一兩句英文/普通話.

大多數都一定會出去再考K1, 而中西區既好學校太多, 所以唔係偉思唔好, 而係有更好既選擇, 所以有唔少人唔會原校升K1.

AL1987  Congrats !!!  發表於 12-5-29 09:00
BonIvana  agree no more! mine is also study N1 in Wisely  發表於 12-5-28 13:59

Janettsui, thanks for sharing, 你囡囡係咪考到SKH K1 呀?

janettsui  係呀  發表於 12-5-29 00:24

回覆:偉思 Wisely

我個囡都係偉思讀緊N1, 我都覺得呢間學校好呀, 老師有愛心,呀囡上學開心亦學識好多嘢~

囝囝黎緊8月返n1

我阿女都曾經讀過3個月N1下午班...

spmok1999 發表於 12-6-12 22:57
我阿女都曾經讀過3個月N1下午班...
spmok1999, why only 3 months? Wisely does not suit your daughter or she get another better offer?

spmok1999  當時冇得轉 am/全日, 所以咪轉o左去第二間讀全日 n1 o羅...
我覺得我阿女在偉思的三個月比我感覺都唔錯, 不過轉校係遲早同埋有冇機會o既問題...  發表於 12-6-13 08:45
‹ 上一主題|下一主題