用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KCS VS RHS
go

KCS VS RHS [複製鏈接]

今日突然收到RHS 電話話有位.好開心.我知佢地重視英文,又隔日有PTH.環境同校舍又大又好.上次參觀見到地方整潔.我好鍾意.
小朋友而家讀緊KCS PN ,幸運學校收番可升上K1,九月唔需要重新適應.
KCS PTH語境一定好,但就冇其他活動.
RHS英文程度好好,而且有蒙特梳利教學
我想佢小學入讀直資或私小,心裡十五十六,唔知簡邊間好?
想問下大家意見
   1    0    0    0

回覆:小雀仔 的帖子

請問K1 offer 係am or pm ? Thanks

請問你最後揀邊間?

讀緊kcs,不如唔好轉~~ 始終要重新適應。。。

agree with tsangnamnam,
if is happy in kcs, why don't you stay?
and RHS and KCS are both good kinder, not much big difference if you choose either one, but KCS primary should be better than RHS

Thanks all ! Finally I choose staying in KCS.
‹ 上一主題|下一主題