用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太多選擇唔知邊間好,請幫幫手!
go

太多選擇唔知邊間好,請幫幫手! [複製鏈接]

請問尖沙咀、佐敦區那間play group 好,for 15 month bb and 3 year old kid~Many thanks!!!

0    0    0    0

回覆:粉紅豹 的帖子

我兩個小朋友都冇上PG嘅,所以答唔到你嘅問題,不過3歲仲幫佢報PG?
我覺得應該開始比佢返興趣班instead of PG喎!如:畫畫班,體操班,英語班等等。
我個細仔而家20個月,比緊佢返親子體操班,喺尖咀海港城,當然咁細個唔係真係玩體操啦,不過比佢同多啲小朋友接觸,聽吓指令,比佢跑吓跳吓唱吓歌玩吓波,同埋嗰間體操嘅tutor係講英文嘅,咁我仲可以比佢聽多啲英文添!

回復 Gabumama 的帖子

我囝囝啱啱星期日試完堂,我都幫佢報咗呢間gym,你上邊班呀?

你唔好介意我多口講一句, 我們這一代的父母, 為子女付出更多的金錢, 時間. 小朋友未夠兩歲, 就話要去做gym, 學聽指令, 要有紀律...等等. 我們那一代, 幾十年前, playgroup就是在徙置區通街跑, 做gym就係一班小朋友去公園耍樂. 但結果呢, 年輕一代, 做事無恆心, 無紀律, 工作態度散漫. 可能連最基本的尊師重道, 都做唔到.

hayley1328    發表於 12-5-22 16:33
esther2010    發表於 12-5-22 14:25
方麗娟    發表於 12-5-22 13:54

回復 super1984 的帖子

完全同意........ 但我們可以唔跟大氣候嗎??   怪只怪現在的學校選生只看入學前的 training 記錄.... 邊個多就要邊個

引用:回復+super1984+的帖子 完全同意........+

原帖由 04et 於 12-05-22 發表
回復 super1984 的帖子

完全同意........ 但我們可以唔跟大氣候嗎??   怪只怪現在的學校選生只看入學前的  ...
Agree

回復 04et 的帖子

實情又不太是這樣哦到考小學,又不見得周身刀的一定全勝

‹ 上一主題|下一主題