用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~
樓主: Cheungcc728
go

2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~ [複製鏈接]

回覆:yourwing 的帖子

Interview完派嗰張通告寫結果會於26/5以書面通知,我諗你下星期一/二應該會收到信,touchwood如果佢真係唔收你個小朋友而你又好想讀呢間嘅話,你就試吓再打電話/寫信/上門問吓可唔可以做waiting,等人放位出嚟啦!

回覆:Gabumama 的帖子

請問你地in嗰日多唔多人呢

回復 K-MINI 的帖子

唔算係好多。。。一般啦

Gabumama 發表於 12-5-26 02:20
Interview完派嗰張通告寫結果會於26/5以書面通知,我諗你下星期一/二應該會收到信,touchwood如果佢真係唔 ...
Yes agree.  Who are interest SJC AM/PM, try to contact as waiting asap.Good Luck

I had release AM PN already,  good luck to all waiting mother.

Doris_Ray  would you mind share which offer you take finally ?  發表於 12-5-31 10:56

引用:I+had+release+AM+PN+already,++good+luck+

原帖由 joanna1388 於 12-05-31 發表
I had release AM PN already,  good luck to all waiting mother.
你係交咗第一期學先放返出嚟?

回覆:joanna1388 的帖子

Oh?最後去左邊間?

回覆:2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~

I gave up my spot too, good luck to whose who are still waiting!

回覆:joanna1388 的帖子

你是否打去學校release個位?我依家係am class waiting list第一個,因為學校派左pm class比我個小朋友,如果你放am class咁我個小朋友就可以讀am class

回復 Kay1203 的帖子

Release letter Fax on 30/5

引用:回復+Kay1203+的帖子 Release+letter+Fax+

原帖由 joanna1388 於 12-06-06 發表

Release letter Fax on 30/5
學校打左比我,話我小朋友可以轉讀AM班,返9:00-12:00。Tks a lot!

joanna1388  U r Welcome  發表於 12-6-13 13:54

各位MAMA 好呀,我個女都係識PM班的.

回覆:2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~

Halo, 我囡囡都係PM,不過9月B, 10月先返學

題外話:
如果想9月讀PM班,仲有冇機會呢???我上年冇同小朋友報架....同埋,INTERVIEW 係唔係要用英文??
好似小朋友自己一個IN....係唔係架???知唔知IN D咩?
THX

我想問各位MAMA 收到學校寄黎既註冊信末呀, 我上星期已收到了,你地收到末呢? 8月4日要註冊啦.

引用:我想問各位MAMA+收到學校寄黎既註冊信末呀,

原帖由 noeltsui 於 12-06-19 發表
我想問各位MAMA 收到學校寄黎既註冊信末呀, 我上星期已收到了,你地收到末呢? 8月4日要註冊啦. ...
收到,但你地明唔明其中有一份係咪我地要帶小朋友去驗身,然後要醫生填份報告?

去普通家庭醫生比佢填就得,如果你睇開應該唔洗收費。

我其實都有好多個問題想問問你地啊~~

1.佢有張係填校車FROM,不過好似冇提係幾錢. 你地知唔知收費,同埋會唔會比甘細既小朋友安心坐校車呢?

2.ORDER MILK FORM, 我小朋友係返PM班, 正常係食完午餐先返學, 甘仲有冇需要再ORDER MILK 呢?

3.summer uniform: 睇之前既POST 唔係話只有一件背心仔嗎. 但佢張FORM 入面有外套, PE TOP & Shorts . 甘呢幾件運動衣就當係日常校服嗎?

4. 點解有張授權書要比每月5500 自動過數? 學費唔係$4950 一個月嗎?

請大家幫幫忙, 謝.

1.地區唔同收費唔同,有校車公司電話你可以查詢一下,荃灣去九龍塘$1050。
2.唔一定要order,你可以自己帶其他飲品,學校提供水。
3.今年轉咗有校服,只有運動服。
4.學費係$4950,$5500是自動轉賬上限,如果超過上限不能轉賬。你好似可以交支票不過麻煩D.

回覆:noeltsui 的帖子

Milk係for佢哋食茶點嗰時飲

‹ 上一主題|下一主題