用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

PN interview 問題

請問 pn 大約會 in d 咩?thx

分二部份
第一部份, 唔難,都係傾下計, 考基本認知, 生果, 動物, 顏色之類..
第二部份, 外籍老師講英文故事, 小朋友要自己坐前面, 父母坐後面, 跟住劇情, 老師會請小朋友出去, 要跟指示拎物品, 回答物品名稱或顏色..呢部份好多小朋友因為父母唔係側邊, 喊晒唔肯自己坐, 又唔肯出去...咁樣應該會扣左唔少分..

填問卷, 見校長環節, 應該唔計分, 不過有人話小朋友太嘈太頑皮, 會被留意身上的名牌...咁我就唔知會唔會回分..

第一部分:廣東話老師問日常生活的東西,認飛機、船、車。老師指示小朋友將支棒棒放進圓圈中,都需要幾大力,我個仔唔夠力,老師好好心機教佢用手掌心拍入去。
第二部分:外藉老師講好餓的毛毛蟲故事,讓孩子幫忙找不同顏色的樹葉。
第三部分:家長填表,見校長

neko1234 的帖子

JC_mami 的帖子

請問PN係咪即K1(即3歲)呀??? 問咁嘢???

ahmo313 發表於 12-6-29 11:19
請問PN係咪即K1(即3歲)呀??? 問咁嘢???
pn, 2歲學前班啊~~

回覆:neko1234 的帖子

Thx for share
我仔好活躍同埋好貼身膏藥噤
唉!我睇黎都要打定輸數

回覆:neko1234 的帖子

Pn班即兩歲讀,即一歲多就in,一歲多既bb有無可能識咁多野呀?

szesze127 發表於 12-9-7 10:36
Pn班即兩歲讀,即一歲多就in,一歲多既bb有無可能識咁多野呀?

好多間都係咁in

當年我仔in左好幾間,,村校只係傾下計, 觀察下小朋友, 唔喊有禮貌就收左, 最深係藍田迦南及蘇淅, (但朋友又話藍田迦南問得唔深, 唔知係咪因為我仔係大仔先問到咁深, 定係後期改左問題...)...我仔22個月先開金口講野, 歲半interview的呢二間都係waiting...

LH 係來年的3月in都叫做好好, 年頭出世的足2歲..
大部份KG係10~12月interview, 年頭出世的小朋友都係得歲半咋...

所以interview小朋友表現唔好...唔駛唔開心...

回覆:szesze127 的帖子

引用:+本帖最後由+neko1234+於+12-9-10+15:51+編

原帖由 neko1234 於 12-09-10 發表
歲半人仔唔好話英文唔識講同聽,就算連開口講嘢都唔知識唔識啦,如果係咁,咪即係自求多福囉。

回覆:PN interview 問題

打左去問明年 3 月先有得 in

回復 happymama_jkc 的帖子

係呀。。。我去左OPEN DAY,見佢寫在係3月8-9日呀(PN班)

PN 都咁多野 in... 依家d小朋友真係好慘