用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍樂民幼兒園家長會
go

救世軍樂民幼兒園家長會 [複製鏈接]

救世軍樂民幼兒園家長會

歡迎白田,荔枝角,海富,油麻地,明德同樂民的家長一齊傾吓~~
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

Re: 九龍區救世軍幼兒園家長會

明德
1.歌地亞 2.BMF (已畢業) 3.joycecanon
4.柏禧媽咪 (N2) 5.sling (N2) 6.CML

樂民
1.承承媽媽 2.KeungGoal 3. EF 4.Lavender  5. Helen媽

海富
1.銘銘媽 2.mangtau

荔枝角
1.iriskitty 2.熊熊媽咪 3.Wkit (搬屋已轉校)

白田
1.小天使媽媽

卜凱賽琳
1.WY 2.Diamond 3.wingwu

我又黎報到啦!!!     

我個仔星期六去運動會喎, 會唔會見到大家呢???  好緊張呀!!!

shingma,

你叫到我即刻仆到黎呀∼∼

今日我囝囝又冇返學la,一日病到黑,都唔知幾時先可以停下唔病∼∼

lavender,

老實講,我個仔都係仲有d咳,仲有d啖,不過佢返咗學又無乜點喎~~   
同埋第一年終會易病d,我隻眼開隻眼閉就算啦!

承承媽媽 & lavender,
我個仔好攪笑, 佢今年4月已經返學, 不過都無咩點病, 但放完個暑假就成日病, 病足3個月, 佢之前有食緊七海果隻魚肝油, 佢就無咩事, 無食就病喇!! 而家俾佢食返就無野喎!!!  大家不防試吓??!!

銘銘媽,

七海魚肝油真係咁c利,等我都要買返一支先∼∼

唔好意思!請問大家覺得現在讀梗果間救世軍幼兒園好唔好呢,係咪好難入架?我想幫囝囝報海富果間,請問可唔可以比D意見呢?麻煩大家!     

哈, 我又報到先

樂民
1.承承媽媽 2.KeungGoal 3. EF 4.Lavender  5: Helen媽

請問你們是班主任是那位呀, 可能有同班的呢
多多指教

j63,
我好喜歡樂民,因為環境同老師都好好.
至於海富就唔係好知,要等銘媽答你啦!
不過以我所知銘銘都好喜歡返學o既......
所以都係一間好學校.

Helen媽,
我,lavender同EF的仔仔都係同一班,幼兒班,我們班房在cr6,唔知你女女咩班?
Helen媽 寫道:
哈, 我又報到先

樂民
1.承承媽媽 2.KeungGoal 3. EF 4.Lavender  5: Helen媽

請問你們是班主任是那位呀, 可能有同班的呢
多多指教

我都黎呢樹蒲o下頭先
上星期六響荔枝角球場開完運動會,個囡玩得好開心,不過同佢一齊參與啦啦隊比賽時,我就要一面比住糖糖佢食先肯合作,十足馬戲團d動物表演咁,無甜頭就作反
好開心我地運動遊戲比賽攞到幼兒班冠軍,學校設計d親子運動比賽既有心思時間又keep得好,每次參加學校活動都比我感覺,佢地都會計劃周詳少出亂子,唔錯

丸媽,
乜咁夜呀?當日火水鑽有無去呀?
你講得咁好,我都好期待呢個禮拜五o既運動會呀!   
eee,咁上個禮拜你有無見到銘媽呀?

Dear 承承媽媽 :

我唔記得是那個班房呀

她的班主任是姓陳先生(副院長), 鄭先生和另一位先生架, 即一入門口左邊第一間房呢

[quote]
承承媽媽 寫道:
Helen媽,
我,lavender同EF的仔仔都係同一班,幼兒班,我們班房在cr6,唔知你女女咩班?   

helen媽,
oh~~我地仔仔同你個唔同班啦!你女女係cr1呀!
你24號去唔去運動會呀?

其實我覺得海富都唔係太難入, 我覺最緊要睇你個小朋友仲唔仲意果d老師同環境, 邊間都係一樣既咋.
j63 寫道:
唔好意思!請問大家覺得現在讀梗果間救世軍幼兒園好唔好呢,係咪好難入架?我想幫囝囝報海富果間,請問可唔可以比D意見呢?麻煩大家!     

銘媽,
你嚮運動會當日有無遇到丸媽同火水鑽呀?
點解尋日唔見你?銘爸又懶豬?

承承媽媽 寫道:
丸媽,
乜咁夜呀?當日火水鑽有無去呀?
你講得咁好,我都好期待呢個禮拜五o既運動會呀!   
eee,咁上個禮拜你有無見到銘媽呀?

有! 不過佢話隻佬去左廁所影唔到我地玩啦啦隊果段,唔知學校會唔會有錄vedio比我地認購呢! 果日我又單親,更加乜都無影到

我見唔到銘媽呀! 剩係Kirima行埋黎同我打招呼,我響葵荃青媽咪會識佢o架,佢囡囡返海富

大家到時 (fri) 見啦 ~~~      
~ 歌地亞 ~
‹ 上一主題|下一主題