用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園已可由PM class轉AM class la!
樓主: Ignatius_chu
go

學之園已可由PM class轉AM class la! [複製鏈接]

回覆:sbux 的帖子

Ignatius_chu 發表於 12-5-21 18:14
想轉全日的話,要K1讀am先可!因K1am,K2一定係am,全日班首要條件係K2要係am班!如k1係PM的話,首先要K2轉到 ...

Thx !
囝囝將於今年八月先讀PN (pm class, 海逸分校), 請問我應該幾時申請K1 Full Day ? 是否要先轉到am Class 之後再申請?
另外可否告之Full Day Class 流程是怎樣的?

DEL

tky111  Thx  發表於 12-5-22 14:05

回覆:學之園已可由PM class轉AM class la!

想問各學之園用家,英粵班是否也很好?指中、英文、課程
入私小情況,會否話英粵差d, 英普好好多?
因我唔想英普班,但學之園好似係英普班出名,考慮好唔好讀PN
凱帆校

想請問LH P1 派位好的是否都是英普班?我仔仔8月會入PN,想知道如果目標是直資/私校(英華、男拔、蔡繼有)應該目標入英普or 英粵班?

又、因爲我們不會在家跟仔仔講普通話,如選英普會不會難跟上學校進度?

謝謝意見 !

醒目開學勳章

眼光放遠一點, 現在有很多小學都推普教中, 應該看看妳心儀的小學的語文政策, E.G. TSL下年小一已轉普教中 (以往是小二才開始) 咁妳再作出相應嘅決定.  至於家長唔識PTH, 應該唔係考慮之例, 我地上一代識26個英文字母已經算叻, 大家D英文咪又係自己學番尼.
‹ 上一主題|下一主題