用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 Can anyone share the interview questions?
go

Can anyone share the interview questions? [複製鏈接]

My son loves this school. Anyone can help us?
   5    0    0    0
:oops:

其實好自然,唔洗太多準備的,音小INTERVIEW氣氛不令人緊張
1.小朋友+父母先係圖書館等叫名分別INTERVIEW.
2.IN小朋友唱下歌,畫下圖形或寫下自己名(但上年我阿仔話老師無叫寫名)
3.家長INTERVIEW,老師問下日常事情,eg.你期望孩子怎樣??點解選這間學校??你覺得孩子有咩要改善??你有冇陪孩子閱讀??
因為我本身一家都有恆常番教會,而老師都係基督徒,所以我地傾談得好自然,我們最後更一同祈禱.感覺非常好!!

Thanks....Vicky
:oops:

vickylyy 發表於 12-5-8 22:35
其實好自然,唔洗太多準備的,音小INTERVIEW氣氛不令人緊張
2. ...

Thanks for sharing!

醒目開學勳章

回覆:Can anyone share the interview questions?

爸爸要番工,浄係媽媽一人入去可以嗎,會否影響?

我同另一個朋友都係得自己一個人去, 老公無出現, 我一坐低就同老師解釋老公因為唔舒服無黎, 而我朋友因為無講, 就俾老師問點解爸爸唔黎.

引用:其實好自然,唔洗太多準備的,音小INTERVIEW

原帖由 vickylyy 於 12-05-08 發表
2. ...
Vicky, 非常感謝您的分享與鼓勵!我也是看完BK and EK所有有關音小的post,見到您及其他音小家長的分享,來預備昨天早上的面試呢:)

但是黃點之謎仍未解開呢!(PS 相信不是for Christian呢!)

我個仔話一齊唱歌同做動作, 好多步驟, 先睇老師做, 然後跟住做, 接著老師唔做, 小朋友自己做, 再就係音樂都無, 自己做! 我唔知佢有無記錯架! 有問串字, 鬥快舉手答,  抄英文字, 再寫自己中文名! 無用普通話問!

My girl said the following:
1) English spelling simple words
2) Testing Chinese words
3) easy mathematics
4) Sing a religious song
5) write a chinese name
‹ 上一主題|下一主題