用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 2012-13開放日/註冊/家長會事宜(Summary)
樓主: leung-baby
go

2012-13開放日/註冊/家長會事宜(Summary) [複製鏈接]

呢件冬天外套比較少著, 不過有雨既時候可以上場 (大雨就當然唔得啦)

男仔身上抓毛背心款外套, 女仔身上長袖抓毛外套。呢兩件都好暖, 當年冬天打孖比小朋友著放學, 入到課室就除左長袖, KEEP住著背心。

家長們而家都可以訂造一D 姓名LABEL, 收到衫&書包就要整個名, 唔洗手寫咁易甩色。(鞋都釘埋呀, 釘係條脷度, 否則個個DR.XXNG, 搵唔返架, 有時活動要除鞋架!)
我以前會係呢度訂︰http://www.label-bee.com/woven.html
大家睇下個款, 可以搵其他地方訂呀! (或者有D GROUP ORDER仲平D)

仲有印定小朋友姓名貼紙, 貼杯毛巾盒。

回復 silvia_ng 的帖子

siu 阿姨你真係好啦 ~~哈哈 !!

仲記得我嗎 ? 細佬仲未有 Offer呀 ~~呵呵...今個星期四我會一早打去登記左先 !
希望最後有位啦 !

silvia_ng  SURE記得呀! 不過我到而家都唔知你真身係邊個喎, 哈哈!
希望細佬順利取得後補位啦!
果日同老師傾開, 我話如果我生多個, 可能都考唔上呀!!!!  發表於 12-5-15 14:13

silvia_ng 的帖子

好多謝你的提示呀,女女PN 已經想左喇!
原來M size 已經冇/?仲想唔攞住天!^_^

leung-baby  今日都無書包, 要8月尾第二次家長會先有得攞.  發表於 12-5-15 17:27

silvia_ng 發表於 12-5-15 13:55
家長們而家都可以訂造一D 姓名LABEL, 收到衫&書包就要整個名, 唔洗手寫咁易甩色。(鞋都釘埋呀, 釘係條脷度, ...

thanks for sharing. 不過我想問吓, 點解我今日見到有小朋友係著白色長褲呢?

高齡牛師奶 發表於 12-5-15 14:05
回復 silvia_ng 的帖子

siu 阿姨你真係好啦 ~~哈哈 !!

今日我望過註冊名單, IK1有4groups, 每group有25人. K1pm約50+人. 即係應該有約150+人今日可以去註冊. 不過, 我3點幾離開時見到reception枱面個籌號停咗喺130. 咁即係好大機會有20+人無去註冊.

之但係唔知學校會係開少一班定係會call waiting補上. 因為連埋K1am 4個group(每group 30人), 如果人人都會黎讀, 咁分分鐘今年一共要開10班喎. 我記得報名時佢地話今年IK得3班.

leung-baby 的帖子

leung- baby 你咁心水清嘅?
之但糸曾吾会有d 家長因工作关系而改曰期做註冊呢?
好似禾貢原本聽日先嚟但請吾到假改左今日嚟!

回復 leung-baby 的帖子

今年K2&K3仲可以繼續著白色長褲,K1就一定要著學校賣的長褲。我仲未買風褸及長褲,一來個碼唔啱,其次個料幾焗,諗住10月份買!
七月份仲要交十張學生照!

我由11時等到2時3刻,原因得一個人收錢,一個人印單,其次,有些家長到收錢仲開支票⋯
有些家長用了十至十五分鐘!但到我,只用分半鐘就搞掂!.

回覆:2012-13開放日/註冊/家長會事宜(Summary)

有冇家長諗過2013/14除消 IK2 全曰班,即係話2013/14上午班同下午班會各多一班,而上午班的空缺是否留給IK or 主流班呢?或者今年2012/13已加開咗兩班半日班( IK1及K1各一)呢?

回覆:happycandy 的帖子

我一陣去喇!希望9:30早d去到,晤使等咁耐啦!

leung-baby  good luck! 可能今日會快手D.  發表於 12-5-16 09:29

回覆:silvia_ng 的帖子

我上年幫襯快圖美整咗燙上衫果種名字貼,

回覆:silvia_ng 的帖子

我上年幫襯快圖美整咗燙上衫果種名字貼,完全痴晤實,千其晤好幫襯佢

doggle 發表於 12-5-16 00:06
leung- baby 你咁心水清嘅?
之但糸曾吾会有d 家長因工作关系而改曰期做註冊呢?
好似禾貢原本聽日先嚟但請吾 ...

hehe...都有可能架. 我都另外有諗因為學校仲未開始call waiting, 可能之前無交留位費個班人都仲on list.

總之waiting的加油!! 唔好灰心啦!

happycandy 發表於 12-5-16 00:23
回復 leung-baby 的帖子

今年K2&K3仲可以繼續著白色長褲,K1就一定要著學校賣的長褲。我仲未買風褸及長褲 ...

happycandy多謝解答.

不過我7月應該交唔到相, 因為佢地中碼校服無哂, 要8月先派, 咁7月點交相呢??!!

係呀, 其實尋日我都見有D家長埋到去先慢慢開票. 不過都唔係問題, 佢地個邊好多人手. 只係check完資料再要等石小姐再由頭對一次銀碼同枱頭要成3個鐘就真係有D....

bjovi 發表於 12-5-16 04:25
有冇家長諗過2013/14除消 IK2 全曰班,即係話2013/14上午班同下午班會各多一班,而上午班的空缺是否留給IK  ...

佢當場派咗張通告講呢樣野架, 不過只係話分拆為兩班半日班. 係話為咗增加學額而取消全日班, 同埋係"刻意"配合改建大樓計劃.

不過張通告title係"2013-14年度開始英普部全日班IK2F改為兩班半日班".  即係兩班都係IK??  我有問佢地, 不過答案當然係"未決定"! 但照尋日我見註冊表有4group IK (今年係3班), 咁答案應該呼之欲出?

silvia_ng 發表於 12-5-15 13:50
呢件冬天外套比較少著, 不過有雨既時候可以上場 (大雨就當然唔得啦)

我好like件風褸...襯落校服好型!!

請問有冇家長依家係註冊現場?多人嗎?另請問那座大樓改建呢?

引用:Quote:bjovi+發表於+12-5-16+04:25+有冇家

原帖由 leung-baby 於 12-05-16 發表
佢當場派咗張通告講呢樣野架, 不過只係話分拆為兩班半日班. 係話為咗增加學額而取消全日班, 同埋係"刻意" ...
頭先問老師上、下午有機多班,老師話上午4班,下午主流兩班、英普3班

回覆:siumingsiuming 的帖子

我在,人不多大約8-10個

‹ 上一主題|下一主題