用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請問有人請過影子老師嗎?
go

請問有人請過影子老師嗎? [複製鏈接]

請問有沒有人曾經請過影子老師,費用大概多少?越多資訊越好。

也可以發私信給我。多謝。
   0    0    0    0

影子老師很難請, 因為你不會請太長時間, (相信學校不會比你請太長時間),所以, 佢都未知你小朋友特性時, 己經可能要停止, 所以, 大部份人都係媽咪自己去學校跟返, 自己最清楚小朋友的問題,
你可試去一些機構問下, 例如, 樂天, STEP, 耀能, .......有無一些特殊幼兒導師有出外到校服務

xixi1218  據你所知價錢如何?  發表於 12-5-8 09:20

我都贊成阿媽自己做返shadow, 同學校配合都好d. 如果搵特殊導師跟, 1個鐘都5舊水, 搵普通鐘點跟又未必舞得掂.

醒目開學勳章

是學校要求定係你想要?

媽媽做番會好些,可以親自知道孩子的進度,與別人的分別,孩子的習慣及一些細緻....可以從中定立一些目標,好讓孩子實行.......
spw

多谢各位

我做過幾年shadow teacher, 其實shadow teacher係好有用既.
因為好多behaviour未必0係平時會睇到, 而如果家長做既話係會有影響. 因為小朋友0係家長面前同0係學校係好大分別(教過學校既人都會了解)而shadow teacher會specific d spot到小朋友既問題而prompt.

如果你仲有咩問題可以pm我=)
‹ 上一主題|下一主題