用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 2012-2013會讀金巴倫K1的朋友仔,入來交流吓呀? ...
樓主: funfunmandy
go

2012-2013會讀金巴倫K1的朋友仔,入來交流吓呀? [複製鏈接]

我都係要帶埋仔去,希望佢乖乖坐定定同收下口啦:;pppp:

今日仲未收到校巴消息,打去問話要找到司機先知,可能要星期一先知,咁遲架,現在已咁亂真擔心佢d服務!!!

KL_ZM  我都係未收過校巴電話,真係擔心,請問你係咪搭藍田九龍灣線?唔知明天家長會學校幫唔幫到手?  發表於 12-8-10 22:51

回復 funfunmandy 的帖子

妳坐o個條線係咪街車黎架?
街車服務係學校管唔到太多,
唯有再打多幾次追問下

引用:回復+funfunmandy+的帖子 妳坐o個條線係咪

原帖由 manmanchubb 於 12-08-10 發表

妳坐o個條線係咪街車黎架?
係,去地D校巴真係好亂,我大女讀國際英文幼稚園,人地開學前2個月派晒所屬編號校巴的路線及收費表,依到乜都無,最令我懷疑我大女同樣返九龍塘,國際校巴同一地點要求我們在將軍澳寶林8點早上上車,但金巴倫就在同一地點叫我們八點半早上上車。我同學校返映,將軍澳隊道朝朝也塞車,半小時怎返到九龍塘呀????國際校巴有預左塞車時間,但金巴倫校巴無羅,那時D小朋友飛車返學校,同校巴講又無用,佢地話要計營運成本,同學校講仲攪笑,佢地話時間校巴set死左,你這么擔心不如家長自己帶返學,真係此佢地激死!!!我擔心好正常嗜,因為我大女也讀九龍塘有比較,我不埋什么營運成本,我只理我小朋友之安全,為何人地同一地點返學車程預約l小時,點解金巴倫校車半小時可以飛返去,聰明的家長,大家心裹有數啦!我現在真是又無助,又擔心!!!!

有街車的嗎?我只知都係學校提供個間囉!!唉!!

EHKKW 發表於 12-8-10 23:26
係,去地D校巴真係好亂,我大女讀國際英文幼稚園,人地開學前2個月派晒所屬編號校巴的路線及收費表,依到乜 ...
你上車果度係咪兩架校車尾站? 我打算搵日叫我媽帶阿仔上校車, 我去學校門口等, 睇下幾多點返到去。

回覆:CBabeY 的帖子

國際同金巴倫我上車果到都是尾2站

回覆:EHKKW 的帖子

幾點返到不是問題,最怕是小朋友之安全,我怕他們飛車返學校!!!

半個鐘真係無可能預到由將軍澳到九龍塘,Even 尾站,以將軍澳計點都預45mins ,今日有無親身同校方反映, 希望可以再配合一下

之前有問過SN ,有分學校車同街車,學校車就唔知;
我只知原先我想阿囝搭條線係合作既街車,非SN 管轄,
最終我決定唔搭校車LU

醒目開學勳章

今日仲未收到校巴消息,打去問話要找到司機

原帖由 funfunmandy 於 12-08-10 發表
今日仲未收到校巴消息,打去問話要找到司機先知,可能要星期一先知,咁遲架,現在已咁亂真擔心佢d服務!!!:surpr ...
撞鬼,我到今曰都未知去程幾点,学校叫我自己打去,打左去又话要揾司机,都唔知tue 點算。。。真係估唔到咁麻煩。。

KL_ZM  咁你打完電話去後知道時間未?今日我都好似你咁,要打電話去搵司機,終於知道時間,唉~  發表於 12-8-12 00:02

回覆:wincat 的帖子

我無講大話啦!佢地真係好亂,激死!!!

引用:之前有問過SN+,有分學校車同街車,學校車就

原帖由 manmanchubb 於 12-08-11 發表
之前有問過SN ,有分學校車同街車,學校車就唔知;
我只知原先我想阿囝搭條線係合作既街車,非SN 管轄,
最 ...
點先知係合作街車?我沙田果架都係景棠。

引用:我無講大話啦!佢地真係好亂,激死!!! +

原帖由 EHKKW 於 12-08-11 發表
我無講大話啦!佢地真係好亂,激死!!!
哈哈,真係臨開學都幾亂。今日先知封信寫錯阿仔班。

引用:Quote:原帖由+funfunmandy+於+12-08-04+發

原帖由 wincat 於 12-08-04 發表
we are in n1e
最後我個仔係同你小朋友一班。今日你有出席嗎?N1E好似得15人咋。

醒目開學勳章

Quote:原帖由+wincat+於+12-08-04+發表we+a

原帖由 CBabeY 於 12-08-11 發表
最後我個仔係同你小朋友一班。今日你有出席嗎?N1E好似得15人咋。
係呀,我見塊板得15个小朋友張相,仲有5个係12月,比例都幾多。
我尋日有去,我係坐最近門口張枱。

聽曰就我老公陪个女,我會叫佢賴死唔走,因為校車幾點到依傢都唔'知!!!!

引用:Quote:原帖由+CBabeY+於+12-08-11+發表最後

原帖由 wincat 於 12-08-12 發表
係呀,我見塊板得15个小朋友張相,仲有5个係12月,比例都幾多。
我尋日有去,我係坐最近門口張枱。
我都見12月好多小朋友,反而大B得幾個,我個仔10月得兩個。

hi! 我囡囡N1C, 明天見!

回覆:CBabeY 的帖子

Waa 5個12月,2個10月,都好多細B,有冇11月呢?

回復 karinababy 的帖子

终於有同班同學了, nice to meet u.明天認吓先!!
‹ 上一主題|下一主題