用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 唔該比下意見, 好動仔返唔返PLAYGROUP好?
go

唔該比下意見, 好動仔返唔返PLAYGROUP好? [複製鏈接]

佢9月就K1, 冇返過N班, 唔肯坐, 唔係走就跳, 如返PLAYGROUP又唔一定改到好乖

jsonmom  返!一定要返!但要揀d有教守律既黎返,如果而家唔返,唔教定個小朋友既,第時番學仲難搞架  發表於 12-6-6 10:54
   0    0    0    0

習慣一下守規矩是好的。

playgroup主力係玩,對活潑小朋友作用不大,守規矩真係要返學老師教。冇媽咪起身邊d小朋友冇咁大膽走來走去,放心!

playgroup除了玩,也會學到與人相處守秩序,而且人數亦較少,對你的兒子有幫助,若你能在旁也可同時了解其進程及協助在家學習有關的常規.

嗯,最近知道阿仔學drama 的中心有加關專注力訓練的playgroup,唔知你arm 5 arm?

回覆:唔該比下意見, 好動仔返唔返PLAYGROUP好?

我女都係唔番N,一直有番playgroup,如果係一d幼稚園開辦的playgroup我覺得有訓練小孩discipline 作用!我打算比佢開學前半年,去番「學前預備班」,那些是不用家長陪同的,你可參考一下

係屋企有無自己訓練下紀律? 除非係過度活躍, 否則一般大人無理由控制唔到個幾歲仔.  
‹ 上一主題|下一主題