用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 F.1 暑假有咩好做?
go

F.1 暑假有咩好做?

F.1 升F.2,重有2個月就放暑假,以前小學時都會報D興趣班,但係而家升咗中學好似D興趣班都係for小學生,好怕佢hea哂D成個暑假,我倆公婆都要返工,13歲自己喺屋企得唔得呢,其實佢可以去grandpa度,不過佢一定唔想去,請過來人指點一下。

how about summer camps ...... ?

義工.  雖然F1~F3未計落OLE, 但開始習慣下都好, 幫人未必為fulfill 課程要求先做既.

Yanamami 既推介相當好!  有意義的事唔一定為個人或某些目的(OLE)而做.

除了義工, 去年我的孩子升F.2前都參加了學校一些暑期運動班, 另外, 做D平日無安排的活動, 例如相約小學的死擋見面, 探小學老師, 去圖書館, 多閱讀佢喜愛的武俠小說.烹飪書等. 好快又過了一個暑假.

creativy45c    發表於 12-5-4 11:05

回復 Yanamami 的帖子

好好嘅提議,我都有留意青年空間都有D義工嘅couse,要睇吓小朋友有冇興趣!多謝提點,Thanks!