用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小四程度
go

小四程度

昨天幫手教的姑9個女做英文功課,連please,get 同好多好簡單的英文字吾識,都吾知點開始幫佢,已日日去補習班,加英文拼音 !我現在想起都吾再幫手 !但老公又吾liked

TSEHANG 發表於 12-4-30 17:53
昨天幫手教的姑9個女做英文功課,連please,get 同好多好簡單的英文字吾識,都吾知點開始幫佢,已日日去補習班, ...
咁都真係幾難攪下喎!!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

回復 TSEHANG 的帖子

又初級慢慢教起!!!等佢慢慢喜歡英文!!我估小朋友好抗拒英文!!!暑假同佢勁補!!由小一開始教看看她是什麼程度!!!!當同佢温習!!!努力!!!如果成功!!!成功感好大!!!

會唔會有其他問題定係佢玩你呀

囝囝mama    發表於 12-5-1 21:47

點解姑奶自己唔教?

你老公唔like, 叫佢自己教囉!

我姑9的學歷也不好,如 balloon, 佢會讀 ball room !我老公就因為我姑9 是全識又在我家旁 live, 有時仔仔有什麼問題我們都要姑9幫手,所以老公覺得我幫人,人幫我 !

囝囝mama  加油!!  發表於 12-5-2 20:24

TSEHANG 發表於 12-5-2 12:18
我姑9的學歷也不好,如 balloon, 佢會讀 ball room !我老公就因為我姑9 是全識又在我家旁 live, 有時仔仔有 ...
如果你要求人幫手, 咁你老公又講得啱嘅! 人幫你你幫人.

可能因為小朋友的英文這麼差才叫你幫手,總之一切盡力而為.

小四都就嚟完連啲咁簡單嘅英文都唔熟,真令人擔心!  出年就是小五,工課量會大增又會深好多,又要考程分試.
你老公都啱,一家人應該互相幫忙,而且佢又幫你,你哋也應該幫吓佢,但如果我是你我會叫老公試吓教,要等佢知道你教得幾辛苦!

王國會長

TSEHANG 發表於 12-4-30 17:53
昨天幫手教的姑9個女做英文功課,連please,get 同好多好簡單的英文字吾識,都吾知點開始幫佢,已日日去補習班, ...
個底已不好, 小一至三冇人理嗎?  日日去補習班是一班人? 找私人補習吧

我都想知點幫, 我小兒都是這樣, 唔願睇啲英文字呀?Help?

囝囝mama  一定要學拼音,同拆字  發表於 12-5-4 20:18