用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 朗誦及音樂推 廣協會 行政超差!
go

朗誦及音樂推 廣協會 行政超差! [複製鏈接]

我今年2012參加,網上寫明三天內不伸請change request就不得改期。仲要在三曰限期內交出就讀學校之proof of exam 先可以轉期!所有之比賽期是平曰撞正返學!你只可以撰擇交左錢後時間不對放棄比賽或skip school. 行政人安排時間沒有"心"自己搞錯參賽時間又漏復email 題問、明知小朋友讀上午校仲再次安排am 去比賽。參加人數太多電話留言又滿寫只好依靠email從來冇人名認頭、只署名s&mdrf 代表recital.com. 只方便自己的行政不照到家長及小孩!
參加過咁多朗誦比賽單位呢個算好差!
   1    0    1    0

回覆:朗誦及音樂推 廣協會 行政超差!

我之前有學生參加過音樂比賽,佢地的條款基本同校際一樣,我接受因報得名就預左。唯一唔好係只接受電郵查詢同報名費略貴。

yes, 音樂比賽ok的, 朗誦比賽就未參加過。

行政今天繼續唔放棄用紅筆highlight話比我知、你在比賽前已讀取並consent 先參賽,怪我冇睇條款。我參賽前我都有讀規則但你並非什麼大型國際賽事所以你set d rules 太rigid law,自己又攪亂schedule, 咁用紅筆仲好似要比說話我聽:「我一早事先聲明喇你自己唔睇、我冇責任家」。唉算啦!

引用:行政今天繼續唔放棄用紅筆highlight話比我

原帖由 Mikikwan 於 12-04-24 發表
行政今天繼續唔放棄用紅筆highlight話比我知、你在比賽前已讀取並consent 先參賽,怪我冇睇條款。我參賽前 ...
其實人地真係講明,不論大型同小型,攪比賽至少有幾百人參加,實在無可能滿足所有人需要。set 左期限改期是合理的,上課日子比賽也講明,現在樓主有點惡人先告狀。

回復 Mikikwan 的帖子

如果覺得規則太rigid而接受唔到,應該唔好報名
而並非報了名後怪責人家安排差

醒目開學勳章

此機構係咁架喎, 報前見佢咁多條款, 就應該要預左佢地唔會就人.

我都收到比賽通知, 又係撞正返學, 唔想請假去比賽...唉, 報名費當做善事.  只怪自己唔看清楚條文.

marcuscyrus  明事理的家長!  發表於 12-4-25 10:40

I am lucky, my daughter goes to am school and was arranged pm session.

They don't really care. For eg: my friend has both his son's session clashed with school time. She has decided to give up going to the contest. She tried to call but the voice mail was full, she did not get to change to non school hours, .... She was quite angry though, she just have to 好無耐地 let go.  I dont think she is ever going to enrol with this organization anymore.

一早知冇得改時間及會在上堂時間比賽, 所以冇參加, 雖然都好想參加!

四隻貓  me too.  發表於 12-5-25 10:33

人地講到明啦, 白紙黑字...
我個女都係 skip sch 去玩彈琴的...

我都見做善事無所謂, 之前小朋友參加朗誦比賽都係$80, 又係自己果一區, 幾好~
而家呢個朗誦比賽要我9時去到九龍區比賽, 我住沙田區的, 問過老師, 1時又要趕番學番果2個鐘頭學, 早知我唔幫小朋友報名呢...

我都报了名。预左是上学日子,预左要请假,但现在下午比赛刚刚好。

咁唔知会不会去到比赛时很多人决席呢?

英文朗讀竟然只得一個評審評分, 平心而論真有點唔PRO. 之前去過其他朗讀比賽起碼有4個評審.

回復 Mikikwan 的帖子

其實校際朗誦都是只得一個評審wor

其他好多非營利組織及小中型比賽都有多過一位評審啦 、之後主席及老師都仲企出來比返d鼓勵及評言教下d學生家長,share下次可以點train d 小朋友。. 做得真有心、有誠意、有意義好多。佢地攞唔攞個獎牌獎狀真係其次。
‹ 上一主題|下一主題