用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 乙部大抽獎 - 死雞
go

乙部大抽獎 - 死雞 [複製鏈接]

khmama & 其他家長,

副校長話唔可以,除非是校網內嗰幾間他區, 是否真的可以填他區死雞?而家頭都大埋....仲有幾日咋

btw, 好感激khmama & 各位有心人無私提供意見。
   0    0    1    0

當然係填校網內的他區中學啦

甲部可以填非本區. 但乙部要按校網提供的學校資料填.

naganc9 & lamcatat,

Thank you. But there are only 3 schools out of our district and they are all Band 3C.

accordingly to khmama's suggestion, seems we should also pick other districts?

Thank you!

小可愛爹  所謂他區, 是表內列明的中學, 不是隨意挑選其他表內無的中學  發表於 12-4-24 10:01
nganc9  我哋官塘都係有好多Band3他區中學  發表於 12-4-24 09:33

我想每個區情況唔一樣, 好似九龍城共有76間學校可以選, 但是九龍城區內的只有30間, 依d情況就應該跟khmama's suggestion去做

it drives me crazy, cannot fill in all with b1 school, our district only have 1x b1 schools.

我有好多疑問, 網內他區的學額每間只有2-3個位, 老師說不放在頭位, 是沒機會入到, 但有家長會將只有2-3個位的學校放頭位嗎? 如放在中間, 派到的機會又應該好微....我而家都好亂

回覆:Peanuts 的帖子

我不會,因為只會浪費機會。

Thanks
Mo-ma

我填到第四、五志願已經開始要填他區了,本區真的沒有很多學校可以揀,因為有D中學如果放在第二志願已經無可能有位,唔通仲格硬填落去? 咁好似浪費左果機會囉。 唯有填他區搏一搏啦!
‹ 上一主題|下一主題