用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請指教元朗區b1學生派位排位
go

請指教元朗區b1學生派位排位 [複製鏈接]

請指教、或交流下意見吖各位,5該

1    0    0    0

我都想知....苦惱中.

回覆:請指教元朗區b1學生派位排位

乙部係咪第一志願填B1頭、但第二或之後志願只可以填B1尾學校?

d人係咁講呀. 不過如果第三都已經係B1尾, 都唔知4,5係乜....

其實主任話第二志願開始填啲唔出名嘅B1學校,如果唔係、只會浪費個第二志願比人,但我唸:第二志願已經填唔心儀學校咪又係=提早離場。

我覺得呢個大抽獎唔只係六合彩講運氣咁簡單,亦係一場賭博、有啲似"十三張":點攞好個頭門、二門,同尾門呢...輸頭唔好輸尾、定係贏頭先,定平門唔博

哈哈,又講得幾好笑... 我都好認同.   我對住張表頭都大埋都填唔到30個. 我第5已經填了BAND2... 既然係咁, 分B1, B2既意思在那呢...... BAND 1 既又唔全部簡BAND1, BAND2既又會因為BAND1既學生既策略令到機會又少左..... 真係不知所謂既制度.

係罗,既然将學生分成三個BANDlNG,點解不是在所屬BAND的中學揀學校呢?真係似大抽獎,憑運氣讀書,好無奈!
‹ 上一主題|下一主題