用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問小朋友是2011年12出世
go

請問小朋友是2011年12出世 [複製鏈接]

應在邊年報N班?!可以跟2011年定要跟2012年既bb報名呢?!

0    0    0    0

回覆:請問小朋友是2011年12出世

回覆:請問小朋友是2011年12出世

多謝你既意見!

我想問我囝2011年8月,甘喺大B定系细B?系咪今年報N?

我都唔係好搞得清呀...唔好意思, 幫不上忙.

引用:我想問我囝2011年8月,甘喺大B定系细B?系

原帖由 细yan 於 12-05-05 發表
我想問我囝2011年8月,甘喺大B定系细B?系咪今年報N?
8月又唔係大又唔係細b. 一般學校九月開學,你既小朋友足兩歲可以準時開學。一般學校收form收到8月31日b. 反而你要佢遲一年入學反而會唔受理。有個別學校八月開學,視乎你既小朋友係八月頭定尾出世,我知有小朋友遲過開學先足兩歲冇得in.

引用:Quote:原帖由+细yan+於+12-05-05+發表我想

原帖由 teresa_timothy 於 12-05-08 發表
8月又唔係大又唔係細b. 一般學校九月開學,你既小朋友足兩歲可以準時開學。一般學校收form收到8月31日b. 反 ...
想請教,阿囝係12年一月,咁下年應該報N or K班呢?

回復 natnatm 的帖子

Sorry...  唔係好明~
我囡囡係2011年11月...  我想佢入K1時做大囡, 咁我係咪下年先幫她報N班?

謝謝~!

引用:回復+natnatm+的帖子 Sorry...++唔係好明~

原帖由 myeh01 於 12-08-02 發表
回復 natnatm 的帖子

Sorry...  唔係好明~
做大女就2014年9月入k1, 即係2013年9月先報名。

回覆:Ackl1002 的帖子

更正:係N1,吾係k1, sorry.

‹ 上一主題|下一主題