用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 2012/13 YORK PN 大召集
樓主: km_chung
go

2012/13 YORK PN 大召集 [複製鏈接]

回復 Evanmummy 的帖子

THX! 咁我這幾天會留意下個信箱。
如果大家收到信可以在這裡提醒下我嗎?唔該咁多位jm。
因為之前試過收唔到信,所以有少少担心。

今個星期仲未收到信喎,唔知下星期有冇呢?
大家收到未呢

Still not received the letters

回復 kwanhoney 的帖子

哦...........之前問過學校,佢話六月會有信講關於開學事宜,好似話係講邊日開學呀,幾時拎校服呀,上課時間呀..等等咁喎......
不過因為佢冇講實會幾時收到信,咁我自己又驚收唔到喎,咁咪成日上嚟睇下同問下大家有冇收到囉,樓上果位jm好好嫁,次次都會答我的,thx!!

小咪食西瓜 發表於 12-6-12 09:21
回復 kwanhoney 的帖子

哦...........之前問過學校,佢話六月會有信講關於開學事宜,好似話係講邊日開學呀 ...

我都未收到, 好緊張呀

我都未收到呀,好想知d校車/試搭曰的安排呀,要請定假

回覆:siu-miu 的帖子

我都好期待,好似自己開學咁!

hi guys....we just apply my girl and boy to York school last week ...want to know how long school will call u guys for interview ? How's the interview ? Is that hard ?

We just move back from Toronto ...worry my kid's wont pass the interview if they dont know chinese at all >< but only speak very well by english !!!

thanks ^V^

standford 發表於 12-6-13 22:53
我都好期待,好似自己開學咁!
現在的心情係開心加緊張,又好期待,好想知清楚啲細節,想早啲請定假同仔仔開學。
我連新的手巾、小褲褲同襪仔都買左啦!我心急到想洗完之後燙個名上,不過俾老公制止左,佢要我等到差唔多開學先可以洗同燙名。

回復 小咪食西瓜 的帖子

I also want to 燙名on the school bag, how to 燙名?
小褲褲means underpants?  Your son is so smart
BTW, does anyone receive the letters or receipts from school?

Evanmummy 發表於 12-6-14 12:01

I also want to 燙名on the school bag, how to 燙名?
我見之前有jm話上網打"名字燙貼"就可以訂,咁我咪照打囉,我見到有啲係黑白,有啲係彩色,咁我就order左彩色個間,一個星期左右啦,就寄到屋企,我好想試下燙呀,但我老公話我太心急,開學前先俾我試。咁人地覺得好新奇嘛,以前我地邊有咁方便嫁。

我仔仔現在出街都唔用片片的,佢會話vv,之後帶佢去洗手間,所以平時都係同小褲褲,不過係彩色的,咁返學咪同佢買過啲白色囉。不過我諗一開始返學,我怕佢唔慣,都係著片片先。

我仲未收到信呀!我就快變長頸鹿,等到頸都長!

Thanks very much for the useful information

我都係pm班,打算校巴又怕时間太耐囡囡好辛苦,我仲未帮佢調較好時間><
佢要午訓架另外之前有份list買D文具等,我求其買左D,唔知几時可以再check下及補買lei?

大家有冇Fb group?已經有12/13pn 的group 哦,一齊join ar

mobimobi 發表於 12-6-18 12:53
我都係pm班,打算校巴又怕时間太耐囡囡好辛苦,我仲未帮佢調較好時間><
佢要午訓架另外之前有份 ...
下.....請問係咩list呀?我冇喎?啲文具唔係同學校訂的嗎?死啦!我咩文具都冇買喎!
可唔可以send個list俾我呀?thx!!!

e...但係之前家長曰,校長講過PN班唔駛帶文具,如上堂要用,學校會提供。

唔知有無記錯?

janiceso  我N1都係  發表於 12-6-19 17:17
janiceso  係呀, 校長係咁講  發表於 12-6-19 17:16

Ic,我仲以為除左雜費單上面啲文具,仲有其他文具要買

Hi! 我個囡讀pm班呀! 大家好!

I received the letter last night la. However, I don't know which class of summer program my son has enrolled? The letter just mentioned is class B and B has 3 sessions worr.
‹ 上一主題|下一主題