用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 沙田培基書院交流區
樓主: kwokyk
go

沙田培基書院交流區   [複製鏈接]

冬日勳章 醒目開學勳章

今個星期六日,亞女返合唱團
咁快又温書la,呢排啱啱考完,好似少左D功課,所以吾見亞女有所动作wo

阿仔都有參加 i-touch, 今星期六、日都要返校 admission briefing days (Marching band),and then 27/11 i-touch camp 2,好忙。但UT後,阿仔輕鬆好多!

原帖由 lovely_ee 於 10-11-9 13:20 發表
阿仔都話IH 冇重測, 可能班班唔同.
今個星期六,日open day,有無返回學校幫手?
唔知点解而家中學咁多野做,上星期有I-touch,今個星期又有,都無時閒温書!

中,英文再有一次UT

原帖由 kwokyk 於 10-11-10 11:54 發表
阿仔都有參加 i-touch, 今星期六、日都要返校 admission briefing days (Marching band),and then 27/11 i-touch camp 2,好忙。但UT後,阿仔輕鬆好多!

有無聽過要再test,仔仔話23/11再test中文,今次測單元二及三,英文就未通知.
慘啦,又要温書啦

今晚返去問下先, 之前完全無聽過, 使唔使甘多test呀, 好辛苦!

原帖由 lovely_ee 於 10-11-10 13:05 發表

有無聽過要再test,仔仔話23/11再test中文,今次測單元二及三,英文就未通知.
慘啦,又要温書啦:crying:

唉!卒之派哂卷la,阿囡肥咗中史!阿囡又話今次UT每料都有好多人肥佬,係d卷深定係同學未跟上程度呢?考試點算?

deleted!

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 vb28 於 10-11-10 22:29 發表
唉!卒之派哂卷la,阿囡肥咗中史!阿囡又話今次UT每料都有好多人肥佬,係d卷深定係同學未跟上程度呢?考試點算?

聽亞女講中史吾算最多人吾合格,最多係中文同IH,聽聞eng都差

但阿仔班英文得一個人唔合格,中史未派,所以唔知.
不過都唔方好.
原帖由 yanyan-mummy 於 10-11-10 23:13 發表

聽亞女講中史吾算最多人吾合格,最多係中文同IH,聽聞eng都差

冬日勳章 醒目開學勳章

亞女派哂卷la~
英文中史都過哂關,不過佢話佢班英文班都有8个吾合格,你果班好勁wo~

呀仔都派曬卷,全部都係緊緊合格個種。

回復 1# Ivy07 的帖子

你就好啦,我個仔IH唔合格,你地真係唔駛再有中,ENG U.T.? 點解我個仔個班要測?

回復 211# lovely_ee 的帖子

佢的合格係好險個種,科科都係剛剛好合格,多一分都無,但呀仔無講過要再測,補測都無。

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 lovely_ee 於 10-11-12 13:08 發表
你就好啦,我個仔IH唔合格,你地真係唔駛再有中,ENG U.T.? 點解我個仔個班要測?

亞女話23日係有中文UT,不過吾知點計~

英文又有無話要再UT?

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 lovely_ee 於 10-11-12 17:02 發表
英文又有無話要再UT?

eng暫時未聽聞~~

阿仔中文肥佬,其它合格。佢話佢英文係全班最高分,真surprise!! 想快D下份卷,但未派返來。

Hi 各位家長,

我係上星期六己交中一報名表.知道將在12月18日interview. 請問上年你地幾時 second in.  

另外 想問你地 UT 同 IH 係咩科? 係用中文教定係英文教?

原帖由 TINGMUM 於 10-11-15 11:35 發表
Hi 各位家長,

我係上星期六己交中一報名表.知道將在12月18日interview. 請問上年你地幾時 second in.  

另外 想問你地 UT 同 IH 係咩科? 係用中文教定係英文教? ...

我個年無second in的,等收通知,通知第一輪後,如果有人放棄,就再通知第二輪,如此類推,到四月就不再通知,如仍然有學位的話,就等放榜後扣門再收。

UT = uniform test 係測驗
IH  = Intergrated Humanities
IS = Intergated Science

除左中史,中文同PSSE之外,都係用英文教的

各位家長,如有錯漏請更正

ivy,

唔該晒呀, 而家清楚好多.

舊年亞女有個師姐話IN 完 培基, 在等SECOND IN 信 的時候比顏保玲收左, 所以去左顏保玲.  由於個女仔屬BAND 1尾,乖女形,有公開比賽獎.  如沒有SECOND IN, 咁佢應該係第一輪唔入選, 所以沒有收到通知.  

培基每年多於1000報名, 要入選都唔容易.

[

冬日勳章 醒目開學勳章

原帖由 TINGMUM 於 10-11-17 12:56 發表
ivy,

唔該晒呀, 而家清楚好多.

舊年亞女有個師姐話IN 完 培基, 在等SECOND IN 信 的時候比顏保玲收左, 所以去左顏保玲.  由於個女仔屬BAND 1尾,乖女形,有公開比賽獎.  如沒有SECOND IN, 咁佢應該係第一輪唔入選,  ...

我記得亞女都係冇second in噃~
係in左一次,隔左一輪就收信la~
‹ 上一主題|下一主題