用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園大召集(12-13)
樓主: aloha_samuel
go

學之園大召集(12-13)   [複製鏈接]

回覆:學之園大召集(12-13)

Got am offer at VE campus. Will give up SC offer, hoping that this choice is correct la!

JT1230 發表於 12-4-20 15:28
Got am offer at VE campus. Will give up SC offer, hoping that this choice is correct la!

我看見不少人放棄了SC而選LH,但我打算作相反的選擇(SC PM offer和 LH (HL)PM offer),可否談談你們選LH的原因,thx!

回覆:杞人 的帖子

因為學之園在我家留下,所以對小朋友嚟講已經唔洗舟車勞動咁辛苦,而且我看到很多用家都話學之園每年都投放好多資源同不斷進步,我亦有去過開放日,感覺學校氣氛好好,我會相信小朋友番學會好開心,所以我對呢間學校好有信心!

I registered SC this morning and will give up LH - HL am offer. Good luck to all of u ^^

引用:大家除咗學之園offer之外,仲有無其他offer

引用:回復+aloha_samuel+的帖子 我都係放棄St+C

回覆:Ignatius_chu 的帖子

聽到你咁講,令我對呢間學校更有信心!

回覆:Ignatius_chu 的帖子

咁你個小朋友k1會唔會轉校?

引用:咁你個小朋友k1會唔會轉校? +

引用:Quote:原帖由+aloha_samuel+於+12-04-22+發

原帖由 Ignatius_chu 於 12-04-23 發表
No la!! He loves LH very much!!
你嘅小朋友讀邊間分校?

報到, 凱帆校am,7月囝囝

聽人講話學之園d net teacher 唔係英/美老師, 全部請d 其它國家, ,d 英文唔純正, 有無人知係唔係真傢?

我去open day, 見康城校好似都是白人... 猜是美加來的

唔好意思, 我想問一下 LH 2012 PN 班係咪已經收晒, 有無得插班, 我報咗幾間 PN, 只得坑口的慶恩收, 有啲失望, 想再報多幾間

想問下凱帆校嘅家長,由奧海城去凱帆軒架shuttle係咪淨係比凱帆軒住客?謝謝

引用:想問下凱帆校嘅家長,由奧海城去凱帆軒架sh

原帖由 jcgtbb 於 12-05-01 發表
想問下凱帆校嘅家長,由奧海城去凱帆軒架shuttle係咪淨係比凱帆軒住客?謝謝 ...
唔係住客要買票,$2一程

大家記得今日開始去註冊啦!

Lohas Park PN pm class

I will register this saturday.

anyone knows how much for the school bus from Park Central to school?
how long it takes and actually is there a stop in Park Central and where exactly?

leebb2010 發表於 12-5-2 12:08
Lohas Park PN pm class

I will register this saturday.

School Bus fees for Park Central:
$500 (Round Trip)
$330 (Single Trip)

leebb2010 ,
將中至學校, 車程15分鐘以內,  今年校巴去完將中會再停清水灣半島,之後入學校..回程先停清水灣半島,之後就將中..上落車地方係將中B1上落客區(即聖安娜對出的扶手電梯直落..
‹ 上一主題|下一主題