用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園讀上午定下午好?
樓主: ashley_mama
go

幼稚園讀上午定下午好? [複製鏈接]

回覆:MamaRabbit 的帖子

我個囡都係返PM, 夜晚11,12點訓到早上8點起身飲支奶再訓到十一點才起身,跟住返學,5點放學返來再訓2個鐘起身玩、食飯同温習,她逢星期二四早上就上興趣班,星期六日都要返興趣班。

回覆:幼稚園讀上午定下午好?

唔知係佢而家細得濟定咩,佢既睡眠時間完全唔到我控制,係掌握係佢手,迫都唔瞓

回覆:幼稚園讀上午定下午好?

好多人都話午睡好重要,如果返pm就變咗無得午睡,但應該會早瞓返少少!我係ftm,所以每日都有好多親子時間

引用:我個囡都係返PM,+夜晚11,12點訓到早上8點起

原帖由 siusin54 於 12-04-19 發表
我個囡都係返PM, 夜晚11,12點訓到早上8點起身飲支奶再訓到十一點才起身,跟住返學,5點放學返來再訓2個鐘起 ...
咦~放學返黎再瞓下咁好,咁佢每日都夠精神,係咪學野、脾氣都好d

回覆:ashley_mama 的帖子

係呀, 如果早上要返興趣班,放學返來一定訓兩粒鐘, 唔駛返就個半至兩粒鐘,視乎她有幾疲倦啦,學嘢都冇咩問題,佢就真係好少因為唔夠訓而發脾氣喎.

而家唔係揀上午定下午的問題, 其實大家已經揀定了學校, 如果想入那間幼稚園,就算係下午班你都接受了.......如果唔想入另一間的話,就算offer AM,都已經decline了罷!!!不如唸下既然揀了下午班, 點樣安排時間仲好la.....
‹ 上一主題|下一主題