用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 2012年入讀小一的家長組
樓主: lcys
go

2012年入讀小一的家長組   [複製鏈接]

回復 mm7163 的帖子

HI! 我女都係一甲, 頌恩(KYLIE)!

貢獻勳章

為保障親子王國及教育王國會員私隱,如欲收集貴校小一學生及家長個人資料,請透過學校官方途徑收集,嚴禁以個人名義發出收集會員資料之發帖。

以下有關BK群組的使用想推介給各位會員參考,以方便各會員於群組內與BK內的好友討論涉及更私人的話題及分享生活圖片:

http://www.baby-kingdom.com/group.php?mod=index

創建群組過程簡單且清晰。

BK亦已推出apps的群組功能,令大家可以更方便地使用BK群組。

如使用上或於隱私設置上遇到任何疑問,請到使用意見發帖查詢。

多謝留意!

Hello 各家長們,版面好久沒寫了今個月做評估啦,為各家長及同學打打氣!努力!加油!
聖誕月就可盡情happy! Yeah!

law_panda    發表於 12-11-14 15:11

回覆:Hellohebe 的帖子

各位同學仔加油,各位家長加油!

上網睇咗今日家課, 好驚喎, Quiz 一個接一個,下星期都幾難捱吓

醒目開學勳章

我都啱啱睇到, 見到都頭暈

請問一年三考係咪聖誕前、復活節前、暑假前?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

回復 virgokaren 的帖子

每年十一月, 三月 及六月考試

virgokaren  Thanks! 考完試放假開心d!  發表於 12-11-26 05:08

明日考常識啦,好緊張呀!阿囡輕易地選擇(最難至最易)主科最難是常,中,數,英,而家d細路學教快一年P2英文課本都話係最容易的一科,可想而知學中文真的不容易!希望常識科成績不會太差!汗

回復 Hellohebe 的帖子

小朋友們已經好努力溫習, 希望能夠有好成績啦 !!  

第一評估d成績出哂啦!TN小一同學仔平均都好高分呀!

Hellohebe 發表於 12-12-5 09:58
第一評估d成績出哂啦!TN小一同學仔平均都好高分呀!
評估難吾難?花幾多時間溫習?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

可能是第一次考,學校出卷應該不太深 ! 考卷是不會派回,詳細就不太清楚!平日做作業工作紙功課溫一下,考試前有各科小測等同幫助學生溫習。

Hellohebe 發表於 12-12-5 13:54
可能是第一次考,學校出卷應該不太深 ! 考卷是不會派回,詳細就不太清楚!平日做作業工作紙功課溫一下,考 ...
吾駛對卷?改正嗎?

唔好意思,來年我個仔會讀德小,有d野想請教一下,英文科小一上學期係教咩架?默書要串d咩字呢?
我擔心英文科太深,他應付唔到,有無乜嘢我可幫他準備ㄧ下咁呢?
唔該哂!

這個新年假期,都會是溫習月!加油!

回復 Hellohebe 的帖子

好驚太快溫完又失憶 .......  
‹ 上一主題|下一主題