用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 岩岩收到信派到白田幼兒中心s位
樓主: purplechung
go

岩岩收到信派到白田幼兒中心s位 [複製鏈接]

今日打電話問咗白田既情况,果姑娘話由於水務處未有接花洒既水管到白田中心要等水務處批可以,但係水務處拖延至今天還未批出文件,所以仍未能接水管到此中心,消防處要等接水管後才安排檢驗消防條例有無通過....  有啲好心媽咪有幫手追水務處盡快批出,果姑娘話如果我地合力—齊打電話去水務處追可能會快哟批出,我都相信羣眾既力量電話催促,水務處唔夠胆再拖...有冇人知水務處電話号碼?等我得閒就電話催吓...

chris-BB 發表於 12-9-4 01:16
今日打電話問咗白田既情况,果姑娘話由於水務處未有接花洒既水管到白田中心要等水務處批可以,但係水務處拖 ...

係咪向水務署投訴都可以? https://secure1.info.gov.hk/ssl-cgi/wsdnew/enquiry_complaints_and_suggestion_form/tc/index.pl

最快應該是打比蘋果及政客(趁現在投票快到,佢地會好緊張幫你地)

YingYin 發表於 12-9-5 11:05
最快應該是打比蘋果及政客(趁現在投票快到,佢地會好緊張幫你地)

政客呢排忙緊唔會得閒理我地

hhboy 發表於 12-8-27 09:29
我就返唔到幼稚園,耀能社署又幫唔到我,最後我申請私人的密集式訓練收左,九月開始讀,好好好貴,不過都好 ...

各位, 有無消息

回覆:purplechung 的帖子

各位:大半個月前我打電話去追問白田的工程情況,佢這已經開始左工程,但工程完後仍要等政府其他部門批示,這可能是要等,因為政府其他部門,你急佢唔急,我地真係慘絕人寰,得個等字

前幾天打去問都係話未知幾時開到, 咁我地囝就白白浪費時間,
而家又搵唔到學校,  這個機構真麻煩又害我地
打去crc問派左去已唔關佢地事,
唉, 而家得個等, 重唔知幾時,
聽講白田果幾座重會2年後拆
會唔會開唔成架

真係等到想喊

回覆:aaaa1234 的帖子

Hi,

昨天社工打電話來,說耀能白田中心有過度性的安排給仍在等候的兒童,你們收唔收到社工電話?

有收到電話,等收信派位,都唔知會派去邊度。

我都同白田主任通過電話,佢話會安排十零個小朋友先入學,但因為白田中心仍然未能用,所以只會借中心,地址係橫頭磡 or 石硤尾村,最快下個月中可以入學,而白田中心最遲3月可以入學

hhboy 發表於 12-11-28 11:12
Hi,

昨天社工打電話來,說耀能白田中心有過度性的安排給仍在等候的兒童,你們收唔收到社工電話?

我今日先收到社工電話, 話可以安排石硤尾既耀能比小朋友臨時入謮, 不過我唔會考慮, 費時左轉右轉要小朋友重新適應, 都等左右咁耐唔爭在果三個月, 一早可以咁樣安排就話啫

mcdull531 發表於 12-11-29 22:29
我都同白田主任通過電話,佢話會安排十零個小朋友先入學,但因為白田中心仍然未能用,所以只會借中心,地址係橫 ...

岩岩打左電話去白田問幾時可以入讀, 學校話希望三月, 仲未知我諗四月先可以入讀

mcdull531 發表於 12-11-29 22:29
我都同白田主任通過電話,佢話會安排十零個小朋友先入學,但因為白田中心仍然未能用,所以只會借中心,地址係橫 ...

終於收到通知今日下午可以去做評估, 不過好似要7月先開, 即係今年暑假後先可以入讀, 真係越來越遲
你地評估左未?  

purplechung 發表於 13-4-22 11:54
終於收到通知今日下午可以去做評估, 不過好似要7月先開, 即係今年暑假後先可以入讀, 真係越來越遲
...
亞仔要星期五先評估!真係離晒舖,等到七月先有S位讀,浪費亞仔一年時間,成日又話就開就開,由上年10月拖到現在足足一年,上開去順便投訴佢地先得!條氣到而家都無順返!

chris-BB 發表於 13-4-23 00:19
亞仔要星期五先評估!真係離晒舖,等到七月先有S位讀,浪費亞仔一年時間,成日又話就開就開,由上年10月拖 ...

做左評估, 果度好大好新, 設施都好好, 的導師都好nice, 如果之前可以早的入學就更好
不過放完暑假先返白田都好既~

我都有同接見我既主任投訴, 我地網上呢班媽咪等得好慘! 白白浪費左小朋友一年時間

chris-BB 發表於 13-4-23 00:19
亞仔要星期五先評估!真係離晒舖,等到七月先有S位讀,浪費亞仔一年時間,成日又話就開就開,由上年10月拖 ...

已通知7月可以入讀, 各位6/13家長日見

回覆:purplechung 的帖子

唔係喎,佢地叫我囝囝14/6入學呀!即係開放日第二日返學呀!乜你要7月先返學咩?

chris-BB 發表於 13-6-7 12:42
唔係喎,佢地叫我囝囝14/6入學呀!即係開放日第二日返學呀!乜你要7月先返學咩?

...

姑娘話分批入學, 我囡返緊主流學校, 想佢完成埋k2個課程主流果邊放暑假先返白田, 本來諗住8月1日先返, 點知白田8/5-16放暑假, 所以迫住早少少返.
‹ 上一主題|下一主題