用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有關父/母或兄/姊為該小學的畢業生
go

有關父/母或兄/姊為該小學的畢業生 [複製鏈接]

我係A校下午校畢業,後來A校下午校搬左,成為後來既B校
咁我算唔算係B校既畢業生??
同埋我點証明我係畢業生?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

應該算係, 不過最好打去學校check清楚, 因為自行份表係直接交去學校的, 佢對完文件話ok有分就係有分
正常應該係睇畢業証書的

Charlotte_mom 發表於 12-4-6 16:17
應該算係, 不過最好打去學校check清楚, 因為自行份表係直接交去學校的, 佢對完文件話ok有分就係有分
正常應 ...
打過去,佢叫我open先問,我媽媽話有畢業証書,但唔係呢間校名
因為佢地搬左去另一區,佢地改左校名

你係A校畢業就應該計A校,B校只係同A校同地址而不是同一間小學。因你話A校下午班搬左,不過還存在,right? 你個case好似九龍塘聖家及九龍城聖家的情況。因九龍塘聖家好似係九龍城的下午校。
不如,你試下打比教育局。

引用:你係A校畢業就應該計A校,B校只係同A校同地

原帖由 ew911 於 12-04-06 發表
你係A校畢業就應該計A校,B校只係同A校同地址而不是同一間小學。因你話A校下午班搬左,不過還存在,right?  ...
AB本身係同一校的上下午班

回復 B媽-Blue 的帖子

Kln tong 聖家 and Kln City 聖家前身都係Kln City 的上下午校。不過,㯫我所知Kln City 聖家下午校畢業係計入現在Kln Tong 聖家的。(如有錯,請更正)
不過都係個一句,最好打比教育局問清楚。

ew911 發表於 12-4-6 22:54
回復 B媽-Blue 的帖子

Kln tong 聖家 and Kln City 聖家前身都係Kln City 的上下午校。不過,㯫我所知Kln  ...

調轉先啱, 九龍塘聖家係以前既上午校, 九龍城聖家先係下午校

323,  thanks for your info.
‹ 上一主題|下一主題