用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2012-2013 小一家長入黎傾下
樓主: goretti0718
go

2012-2013 小一家長入黎傾下 [複製鏈接]

11JJ22 發表於 12-9-8 14:09
我想問下, percussion band係咩活動,值得參加嗎?
Percussion band 係敲擊樂團。

請問P1 ECA幾時開始? 而星期六outsource的泳班呀, 乒乓呀, 管弦樂團基礎班又算不算在內呢?

goretti0718 發表於 12-9-10 11:10
請問P1 ECA幾時開始? 而星期六outsource的泳班呀, 乒乓呀, 管弦樂團基礎班又算不算在內呢? ...
唔算!

回覆:conniechan125 的帖子

小一ECA 是星期二及五,所以參加了percussion band 就不能報其他。percussion band 是挑選的,都不知用什麼準則,去年開始小一至小三都會被選,主要練習參加校際音樂節及七月中學的音樂會表演。

廿二號問下老師!

回覆:2012-2013 小一家長入黎傾下

週二五得一個十分鐘小息 四堂後再上ECA 會很累嗎 是否一定要揀呢 還是我太緊張? 阿囝既黑眼圈深左

引用:週二五得一個十分鐘小息+四堂後再上ECA+會

原帖由 goretti0718 於 12-09-14 發表
週二五得一個十分鐘小息 四堂後再上ECA 會很累嗎 是否一定要揀呢 還是我太緊張? 阿囝既黑眼圈深左

...
ECA玩啫,佢地唔會覚得攰嘅!反而要留意參加了有冇校車接! 因放六點三好似不會有校車了!

不參加都得,但學校會有通告問為何什麼都沒有參加,如校外巳有參加便寫下便沒問題!

‹ 上一主題|下一主題