用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 可否講講你們學鋼琴的學費嗎?
go

可否講講你們學鋼琴的學費嗎?  

我那個老師ATCL收$600一小時。

醒目開學勳章

6 級 $335 / 45 分鐘

HKD800 per hour (all grade same price)

無氣同你講  嘩。。。。。。  發表於 12-3-30 12:50

$310 / 45 mins Grade 5

醒目開學勳章 王國長老

回覆:可否講講你們學鋼琴的學費嗎?

$262/45 mins Grade 5

初級 300/30mins

在香港學琴真係好貴!
for every one criticism, three positives must be given.

The price range is so big.   My friend's teacher charges HKD1000 per hour, it's about 1.5 years ago.

音樂人長老  最緊要有家長肯俾,收幾貴都無問題!  發表於 12-3-30 10:08

價錢相差咁大,大家可否分享老師的資歷及教學經驗?

800-1000蚊粒鐘。。。。。???咁好價/咁貴? 如果我個仔去學,真係會要佢連汁都 "lam"埋。。。。。

G3 $130/30mins (cu畢業)

如果$1000/HR真係攞我命, 而我會比阿女好大好大壓力,

上次有個靚仔tuNE琴, 佢上門教初級~$300/hr,  (中央音樂學院中學+澳洲昆士蘭大學),

grade 2 開始到而家grade 5-6 都係 $600 一小時.
老師學歷同教學方法令人滿意, 個人覺得值得.
老師本身係天才型藝術人, 十歲前己經考到八級以上, 細細個讀演藝出身, 然後係美國讀music school, 讀埋master (piano performing) 先返香港教琴.
最重要係我覺得佢明白我囝學習類型 (不是下下苦練型那種), 所以很夾我個囝

NICOLE123  想問係男定女老師?我仔係都要跟男老師  發表於 12-3-30 17:37

$220/45MINS (G4)

miffy 發表於 12-3-30 14:16
$240/45 mins grade 6

阿sir好似得普通diploma, 但言談中, 我知佢好了解小朋友心理, 佢教琴的學生, 從來唔 ...

Hello. can you pm his detail to me, because i want to change another teacher with my daughter !  Thanks

回覆:Omerkion 的帖子

5級$840

我想問你哋會覺得幾多歲適合學琴, 我亞囡k2,12/2007, 同埋有冇好的鋼琴教師介紹,(灣仔區), 謝謝!

NICOLE123  想問係男定女老師?我仔係都要跟男老師

是女老師, 而且她不收初級的小朋友. 至少有三級以上才收的.

NICOLE123  thanks!!  發表於 12-3-30 21:48

回覆:可否講講你們學鋼琴的學費嗎?

$800 G4/45mins/4堂
$1000 G6/45mins/4堂
唔知算平定貴呢?