用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band one 尾跌落 band two 頭
go

band one 尾跌落 band two 頭 [複製鏈接]

囡囡邊沿人,上二次呈分平均都有band one尾,
但剛剛知道了第三次大部分數,
計一計,我唸變了band two 頭了,
無奈,自行大都冇佢份,要同band two 尾的一起抽獎了....

只可對自己講"接受現實吧!!"
   0    0    0    0

回覆:band one 尾跌落 band two 頭

不用太擔心,試過有band 2尾學生大抽獎入了band 1尾中學,祝好運

回復 bnene 的帖子

多謝關心,
入band two都不是壞事的,起碼做小塘裏的大魚呀,,

csy_ma  媽咪調節得好快噃,咁有智慧,定能幫囡囡一起面對不可知既起跌既,加油!  發表於 12-3-28 20:32
bnene  對啊!最重要是不要學壞,有正確價值觀,能開心愉快成長便是了。
加油!  發表於 12-3-28 19:39

引用:囡囡邊沿人,上二次呈分平均都有band+one尾,

原帖由 VV媽 於 12-03-28 發表
囡囡邊沿人,上二次呈分平均都有band one尾,
但剛剛知道了第三次大部分數,
計一計,我唸變了band two 頭了,
B2學生都不代表沒機會讀B1學校。
加油

band 2頭定band 1尾其實好難說,通常係邊緣位的同學在揀學校時真係要好小心。

如果樓主覺得小朋友係band 2頭重好,就當佢係band 2來填,起碼就算在統一派位乙部第一志願填一間band 1學校都叫做可以搏下。相反如果估計係band 1尾,真係唔知填band 1定band 2好。
:verycold: :verycold: :verycold:

簽名被屏蔽

唔好咁快down住,成績跌左要睇下其他同學係咪都跌左先,問老師全級排名實際d

nc2000 發表於 12-3-28 22:11
唔好咁快down住,成績跌左要睇下其他同學係咪都跌左先,問老師全級排名實際d ...

如你所講,亞囡今次仲好過上二次,仍然在band one ,

alice44  恭喜晒.  發表於 12-4-21 11:20

回覆:band one 尾跌落 band two 頭

我妹聴日派成績表,我都好緊張呀! 佢應該是band 2頭,阿媽叫我填大抽獎,我都唔知點填好!

好。重有幾日去填表選學校,加油。

Friends of mine's children fell into the same situation of your kid. She was worried as well. She back up with two DSS schools.

Have you got any back ups in this situation?
‹ 上一主題|下一主題