用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍華仁面試
go

九龍華仁面試 [複製鏈接]

有沒有人收到九龍華仁的拒收信呀? 如果沒有機會面試, 是否有信通知?
   1    0    0    0

回覆:miuwai 的帖子

有reject信,因為我今日已收到!
上星期四寄出最後一批,若今日收不到就要打電話去問喇!
祝你好運!

Thanks
Mo-ma

引用:有reject信,因為我今日已收到! 上星期四

原帖由 mo-ma 於 12-03-26 發表
有reject信,因為我今日已收到!
上星期四寄出最後一批,若今日收不到就要打電話去問喇!
祝你好運!
多唔多人被reject, 冇得in 呀?  佢哋in幾多人呢? thank u

王子

Thanks for sharing.  I have not received any letter yet!  I will call WY tomorrow then.  

回覆:mo-ma 的帖子

I just received the Reject Letter too !

LouBB 發表於 12-3-26 18:22
多唔多人被reject, 冇得in 呀?  佢哋in幾多人呢? thank u

我都好想知道, 有幾多人申請同有得in?

大頭玲 發表於 12-3-26 18:48
Thanks for sharing.  I have not received any letter yet!  I will call WY tomorrow then.

學校有機會亦好多時會出晒reject信先,面試信跟住就會收到。不過為求穩陣,明天都係打個電話去。

大頭玲  Thanks. Yes,  I need to clarify no matter he has an interview or not.    發表於 12-3-26 22:37
:verycold: :verycold: :verycold:

I received the letter of interview, but my son cannot attend it.
Hope the one likes WY can get the acceptance!!

What kinds of students they offered interviews? Those who receive the interviewing letter can you share?

Hi parents
If anyone has no reply/letter yet, please check with school.  Some letters have been sent out last Mon but can't be delivered to the receivers.  WY is checking with the post office now.  WY staff is nice.  She apologized to me about for not  receiving the letter.  My son is having an interview this Sat ah.   

大頭玲 發表於 12-3-27 12:56
Hi parents
If anyone has no reply/letter yet, please check with school.  Some letters have been sent ...

你呢個情形跟我上年一模一樣,我亦都係呢度講過,我兩間中學都收唔到信但都係有得面試的。果兩封信都唔知寄左去邊。所以在面試前一星期左右最好打打電話確實。

大頭玲  兩封都收唔到?!  好"CHE" 呀!  發表於 12-3-27 13:44
:verycold: :verycold: :verycold:

回復 Rabo 的帖子

我都係昨天收到WOR, 上星期一寄WOR, 好怪! 請問您是否住TKO 區?  會否郵局問題呢?!

大頭玲 發表於 12-3-28 10:49
回復 Rabo 的帖子

我都係昨天收到WOR, 上星期一寄WOR, 好怪! 請問您是否住TKO 區?  會否郵局問題呢?! ...

唔一定係郵局出錯,因郵局每日處理的信件多不勝數,佢地已經有一套好熟練的程序。相反學校就一年一度,學校都要看一看在寄信這環節上是否可以做得更好,防止出錯。有陣時家長都要小心,自己寫回郵信封時,小心有沒有寫得太潦草以致派不到你手中。

而家反為係一班家長唔知頭唔知路果班,以為收唔到信就當冇得in!學校如果係發現在郵遞上出現問題的話,不如每個面試的同學都補一個電話啦!

woodst  我朋友上次收唔到St. Paul Co-ed信,打電話去問原來有得in,三星期後封信才寄到  發表於 12-3-28 21:34
大頭玲  同意, 如果學校肯致電各家長, 會確保收到面訊息!  發表於 12-3-28 15:44

Good luck to everyone!!!
Discuz!

好開心終於完成面試啦!!

Rabo 發表於 12-3-28 21:16
回復 大頭玲 的帖子

我都係住青衣,以前住機鐵上蓋,我覺得吾係日日派信,一有信就好多。
而家住咗附近屋苑,就日日都有少少信。
祝大家好運
‹ 上一主題|下一主題