用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 失敗,可能是意外的人生資產
樓主: csy_ma
go

失敗,可能是意外的人生資產 [複製鏈接]

BallBallMaMa 發表於 12-3-29 16:53
Like_travel,
Your daughter has attended interview of MCS & BPS?

Dear BallBallMaMa,

Not at all, but also other top schools ~

Good luck !

黑暗過後便是黎明!人生總有挫折,學習如何趺低再爬起!

csy_ma    發表於 12-3-30 11:32

like_travel 發表於 12-3-26 12:38
btw, my new look 好唔好 ? 希望總有人欣賞我女掛, 多謝 !
有麝自然香。
今天肯定很多學校會欣賞你的女兒。

遲幾年,你可能會抱怨:太多人(男孩)欣賞你的女兒了.....

like_travel    joking la ~  發表於 12-3-30 10:24

沒錯, 人生有好多失敗, 若小朋友從來沒有過是不能成長的. AQ是要從學習中得到.

之前考了一間 DSS  只得waiting, 囝囝很不開心, 除了失敗感外, 因為唔得, 咁跟住兩間自行都要 in, 皆因佢好唔 like interview (其實個個人都唔like), 諗住如果得咗, 就唔洗煩.

而家兩間自行都 in 咗啦, 寻日佢就話果間 DSS 千祈唔好打黎, 佢話唔想諗讀唔讀呢間學校. 最好派果間學校係有好多小學同學仔一起讀, 好明顥心態唔同咗. 接受了.

csy_ma  不過我真係見過有小朋友鍾意面試既,佢成績唔算好好,但好鍾意溝通。有家長個樣幾嚴肅吓,佢都好自然就傾到偈,表演慾亦強,終於羅氏收咗   發表於 12-3-30 11:36
csy_ma    發表於 12-3-30 11:33

謝謝分享
‹ 上一主題|下一主題