用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局田家炳兆康幼稚園
go

保良局田家炳兆康幼稚園 [複製鏈接]

請問保良局田家炳兆康幼稚園好唔好架?住兆禧苑...坐校車??自己搭車??
   1    0    0    0

坐校車啦~

我問過其他學校d媽咪,比較過之後覺得,  田家炳間學校的課程係比其他的保良局都深。入到去讀都要比心機d陪小朋友讀書, 如果唔係好易跟唔上, 會變左陪人讀書‧令外, k.2/3會有一班英文班, 是外籍老師做班主任, 課程係全英文, 除中文, 但好入, 多人掙的。還要經過英文老師, 英文科主任,外籍老師選過才可入。大部份英文班曅業生都派得好好, 有年圓亥都收左十幾人, 有些學生出九龍考名校都收了。
間學校好多親子比賽的, 家教會每月都有活動, 佢地還有校外課程(幾十蚊堂)在保良的小學上堂的。 間學校都算幾全面囉!
澤豐那間保良係先到先得的, 也是咁多間保良收生最小, 下午班得十幾人讀, 所以學費都貴幾百蚊。

請問有無現在bb 讀緊哩間保良局田家炳兆康幼稚園既媽媽可俾D寶貴既意見啊....囝囝都需要報名了, 想睇多d媽媽既心得...thx.

回覆:gloria20060628 的帖子

其它幼稚園未曾讀過,
;-) ;-)

回覆:保良局田家炳兆康幼稚園

這間學校整體不錯,二個小孩正在讀K2,聽了很多家長說這間課程是比較深一些!其它幼稚園我就不清楚!K2功課開始會多一點,因為有一本補充練習功課!

;-) ;-)

回覆:gloria20060628 的帖子

不錯!可以報讀的,2個小孩正在讀K2,英文班只得下午才開辦!k1沒有英文班,所有英文班是從k1挑選學生(家長自由參加是否去讀會落去下午班英文K2班),小女兒舊年K1讀上午班,今年好幸運讀了英文班,因此要k2要讀下午!

;-) ;-)
‹ 上一主題|下一主題