用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 四歲可以學鋼琴嗎
go

四歲可以學鋼琴嗎 [複製鏈接]

我阿仔都是4歲到開始才1:1, 之前是Group,   其實好多都已在3歲幾開始1:1, 因為我識有些小朋友5歲幾已2級.. 主要是小朋友坐不坐到, 通常開始時會上半小時, 之後慢慢加長.. 老師通常就預學左大半年家中會有琴, 我唔識的, 都是聽我阿仔的老師說才買.   

ctyying 發表於 12-3-23 21:19
多謝分享啊,我驚俾人呃,可以一試,但有人pm我,話剛英國畢業,係咪唔夠經驗教琴呢?如一對半個鐘夠嗎?幾 ...
老師資歷不同可能收費有出入的,
我識朋友私人教琴, 上2年佢初學小B 收$140-$150到 半小時, 我個時怕阿仔初學1:1冇心機, 費時煩人地唔好意思, 就去附近的琴行學, 平些, 好似是$110-$120左右半小時1:1,  上左一級會貴少少.   不過夾到個老師, 依家就不轉了,   

我見通常小B都係半小時- 45分鐘, 我個依家都係45分鐘, 不過有人想快些就一星期去2次.

ctyying 發表於 12-3-23 21:19
多謝分享啊,我驚俾人呃,可以一試,但有人pm我,話剛英國畢業,係咪唔夠經驗教琴呢?如一對半個鐘夠嗎?幾 ...
老師資歷不同可能收費有出入的,
我識朋友私人教琴, 上2年佢初學小B 收$140-$150到 半小時, 我個時怕阿仔初學1:1冇心機, 費時煩人地唔好意思, 就去附近的琴行學, 平些, 好似是$110-$120左右半小時1:1,  上左一級會貴少少.   不過夾到個老師, 依家就不轉了,   

我見通常小B都係半小時- 45分鐘, 我個依家都係45分鐘, 不過有人想快些就一星期去2次.
‹ 上一主題|下一主題