用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無媽咪學過或學緊Ukuele 夏威夷小結他?? ...
go

有無媽咪學過或學緊Ukuele 夏威夷小結他?? [複製鏈接]

有無媽咪學過或學緊Ukulele 夏威夷小結他?? 難學嗎?
   6    0    0    0

在下 易學㗎, 如果你個 B 鍾意音樂嘅不妨試吓

在那裡學﹖貴嗎﹖Pm我如果不方便在版面透露。

貢獻勳章

回覆:olima 的帖子

我個仔同女(一個九歲一個六歲)學完返來教我彈我依家都識彈真的愛你同我的驕傲依家佢地學緊彈 龍的傳人(係彈三步,一個一步jam歌,好happy

花仔媽咪, 難嗎? 我都想學...

貢獻勳章

回覆:LittleEvelyn 的帖子

其實真係細路仔叻d,我生完兩個好冇記性,不過真的好易,我個仔女老師是民歌手,我仲打算叫佢教我自彈自唱,你們有冇興趣?哈哈,學識可以夾band

Hi Jessicac,
Can u pm me at the course? My son and I like it v  much!

琴日响網上找到個免費嘅體驗班, 响7月21日,Sat.
http://stevenukulele.wordpress.com/

香港最出名嗰間應該係尖咀加拿芬道嗰間專門店, 我喺嗰度學嘅, 冇小朋友班. 阿 sir 好 nice, 推介.

上星期六去咗嗰堂免費體驗班, 真係好正,  Ah Sir 教得好好, 可能因為佢係專門教Ukulele; 而我自己去馬鞍山學個間嘅老師係專教結他, 始終有D唔同.

完咗依個體驗班, 決定繼續上八月份嘅3堂.

如有興趣嘅朋友可以打去問吓:

第二步:UkeJam班
內容:基本演奏、合奏、 編曲技巧等
日期:8月4,11,18日 (周六晚7-8:30pm)
費用:
成人$400 (準時出席及完成三課者退回$200)
學生(全日制)$200 (準時出席及完成三課者退回$100)

第三步:UkeJam Party
內容:學員演奏、嘉賓演奏、 小食抽獎等
日期:8月25日 (周六晚7-8:30pm)
費用:$20 (包括小食及抽獎);UkeJam班學員免費

地址:沙田源順圍28號 都會廣場1509室
報名查詢:2698 0070 (10am-6pm) Steven / [email protected]

回復 花仔媽咪 的帖子

小朋友太細個會唔會好難控制d手指仔?

估不到現在香港ukulele(夏威夷吉他)會流行起來, 其實ukulele一點也不難學, 當親子活動也十分適合

學ukulele比較好的地方如下:

尖沙咀區  hong kong ukulele stone (ukehk)  導師: sam , edmand, 阿鋒

觀塘區 AS工作坊 導師: allen sit

旺角區 音樂農莊 導師: john sir (民歌歌手)

沙田區 stevenukulele 導師: steven

馬鞍山琴行果間 , 買ukulele還可以, 學就不見議:;pppp:了

How about HK island? which one is good?

我仔好鐘意音樂, 特別係吉他類,佢兩歲人仔可以學嗎?

回覆:有無媽咪學過或學緊Ukuele 夏威夷小結他??

Wondertots in Prince Edward also offer such course

‹ 上一主題|下一主題