用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田浸信會呂明才小學...收邊間幼稚園生? ...
go

沙田浸信會呂明才小學...收邊間幼稚園生? [複製鏈接]

有冇人知道沙田浸信會呂明才小學....多數會收邊幾間幼稚園的學生??
   2    0    0    0

引用:有冇人知道沙田浸信會呂明才小學....多數會

原帖由 le.unefran 於 12-03-15 發表
有冇人知道沙田浸信會呂明才小學....多數會收邊幾間幼稚園的學生??
Up,我都想知。
傳聞話樂基,唔知係咪?

Me too.

有冇讀緊沙田浸信會呂明才小學的家長可以告知...謝謝~

醒目開學勳章 貢獻勳章

邊間KG都收,最緊要夠分,同運氣!
恐龍家

我家中有小朋友小學讀沙田呂明才小學(現已升中), 佢幼稚園是讀九龍塘根德園的。

回覆:沙田浸信會呂明才小學...收邊間幼稚園生?

我大女讀合一堂,佢20分抽入去,現已升中;細女讀靈糧堂,今年25分抽入去。所以讀邊間係無分別,除非在叩門階段。不過只得幾個位。

lmy

引用:我大女讀合一堂,佢20分抽入去,現已升中;

原帖由 cherry媽咪 於 12-03-16 發表
我大女讀合一堂,佢20分抽入去,現已升中;細女讀靈糧堂,今年25分抽入去。所以讀邊間係無分別,除非在叩門 ...
Cherry媽咪,我想問入一呂自行階段20分難唔難入。大約有冇一半機會抽入到?

我估大抽獎入一呂機會就更微。唔知我啱唔啱呢?謝謝。

引用:Quote:原帖由+cherry媽咪+於+12-03-16+發表

原帖由 winnietingting 於 12-03-16 發表
Cherry媽咪,我想問入一呂自行階段20分難唔難入。大約有冇一半機會抽入到?

我估大抽獎入一呂機會就更微。 ...
一呂應該比沙呂再難入啲啲!因為很多人都選一呂多過沙呂。不過其實都是根據返自己小朋友的性格而選擇。我的大小姐比較活躍,不是坐定定型,所以我揀比較活的沙呂,不過如果你的小朋友是男仔的話,可選沙呂,因去年我大女嗰屆入咗七個LS!

lmy

舊生係一呂, 就簡唔到沙呂, 因係當年上,下午分出來. 我老公當年上午, 只可簡一呂. 佢地班老師都好有年資, 25-30年前的老師還在該校教, 但現在重係唔係好谷呢?? 我老公自已話當年都係好谷架, 佢當年係讀約克 .

回覆:沙田浸信會呂明才小學...收邊間幼稚園生?

津校按分抽第一round,2nd就睇運氣,與邊間幼稚園無關!

[

請問沙呂 跟一呂有什麼分別?

引用:津校按分抽第一round,2nd就睇運氣,與邊間

原帖由 babycoming 於 12-03-16 發表
津校按分抽第一round,2nd就睇運氣,與邊間幼稚園無關!
唉,20分搏唔搏一呂好?因小女有25分入馬主。我當然喜歡一呂多過馬主(有4x學生入到呂中)。不過遲些才想吧!

引用:Quote:原帖由+babycoming+於+12-03-16+發表

原帖由 winnietingting 於 12-03-17 發表
唉,20分搏唔搏一呂好?因小女有25分入馬主。我當然喜歡一呂多過馬主(有4x學生入到呂中)。不過遲些才想吧 ...
好難講,20分已經不是必了

[

回覆:winnietingting 的帖子

咁你真係人生交叉點!萬一抽唔到LMC唔知去咗邊就dup心!好難決定。

引用:咁你真係人生交叉點!萬一抽唔到LMC唔知去

原帖由 siden 於 12-03-17 發表
咁你真係人生交叉點!萬一抽唔到LMC唔知去咗邊就dup心!好難決定。
謝謝siden,你完全明白我的憂慮, 我個囡現在仲細,唯有遲些才諗吧。

引用:Quote:原帖由+siden+於+12-03-17+發表咁你

原帖由 winnietingting 於 12-03-17 發表
謝謝siden,你完全明白我的憂慮, 我個囡現在仲細,唯有遲些才諗吧。
所以揾定一條龍有back up,再加埋考定一d能夠參加派位的小學會好d,我正在面對呢個問題,幸好自己最後就算交晒註冊費和買了校服在沙田的幼稚園,最後放棄了,去了而加間一條龍,有咩事都仲有back up

[

我諗樓主係想問,最後叩門階段,佢哋會收邊間幼稚園生多,例如私校會唔會著數D,如樂基、sc、根德園、etc,定係屋邨幼稚園都一樣有均等機會呢?

回覆:bobbi 的帖子

我朋友讀沙田聖心幼稚園,15分派左入沙呂!

‹ 上一主題|下一主題